IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За две години "сивата" икономика у нас е намаляла със 7 процентни пункта

Броят на работещите без трудови договори през 2011 г. спрямо 2008 г. е намалял с 57%, заяви социалният министър Тотю Младенов

12:02 | 12.11.12 г. 2
За две години "сивата" икономика у нас е намаляла със 7 процентни пункта

През последните две години нивото на "сивата" икономика в България е намаляло със 7 процентни пункта. Същевременно броят на работещите без трудови договори за 2011 г. спрямо 2008 г. е намалял с 57%.

Това каза министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов в рамките на конференцията "Бизнес етиката: основен принцип за устойчива бизнес среда", която се провежда днес в столицата, предаде БТА.

Той обясни, че бизнесът и синдикатите по браншове са договорили минималните осигурителните прагове в 70 на сто от икономическите дейности в страната.

Социалният министър коментира, че от една страна по този начин се помага на работниците и служителите, а от друга - на бизнеса, особено във връзка с нелоялната конкуренция в даден бранш.

Младенов отбеляза, че все повече стават компаниите, които инвестират в подобряване на условията на труд и квалификацията на работниците си, както и в екология.

"Нараства броят на работодателите, които развиват добрата социална отговорност. Увеличават се фирмите, които заявяват свободни работни места за млади хора", допълни още ресорният министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:38 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
yani1973
преди 11 години
Сивата е намаляла със 7, а "бялата" с 50...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 2
iivanoff
преди 11 години
Не бе, просто закриха фирмите :) - по тази логика за да намалят болестите да изтрепят хората :))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още