IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За три дни пчеларите изчерпаха почти всичките субсидии за тази година

Националната програма предоставя 6 млн. лв. за покупка на кошери, пчелни семейства или за борба с вредителите за 2012 година

12:38 | 18.01.12 г. 2
За три дни пчеларите изчерпаха почти всичките субсидии за тази година

Само за три дни пчеларите са представили във фонд „Земеделие“ проекти за 6 милиона лева, с което изчерпват почти целия предоставен за тази година ресурс по Националната програма за пчеларство, съобщиха от ведомството.

Приемът на инвестиционните предложения започна на 16 януари, като още вчера ресурсът беше изчерпан. Средствата се отпускат по четири направления, основното от които е за покупка на кошери и за увеличаване на пчелните семейства.

Пчеларите могат да разчитат на субсидии между 80 и 100% от размера на проектите си, в зависимост от направлението, за което кандидатстват.

Националната програма по пчеларство включва тригодишен период на субсидиране, който започна на 15 октомври 2010 г. и ще приключи на 15 октомври 2013 г.

Ресурсът е разпределен пропорционално за трите години, като тазгодишният бюджет трябва да се използва в периода октомври 2011 г. - октомври 2012 г. До момента са представени проекти за 5,5 млн. лв., като остават минимални средства за ветеринарен контрол и оказване на помощ от пчелари-проверители, обясниха от фонда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:18 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
Iva_Belokapova
преди 12 години
data, не разбрах точно коментара - какво е направило хубаво в земеделието?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 0 rate down comment 0
data
преди 12 години
Едно нещо заради което правителството заслужава адмирации - преразпределението на субсидиите в сектор земеделие .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още