IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Забраната за пушене на закрито мина с единодушие през здравната комисия

Ограничението влиза в сила от началото на юни 2012 година, решиха депутатите при обсъждане на законопроекта на първо четене

09:59 | 16.02.12 г.
Забраната за пушене на закрито мина с единодушие през здравната комисия

Депутатите от парламентарната комисия по здравеопазване единодушно подкрепиха на първо четене въвеждането от 1 юни 2012 г. на пълна забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, съобщи БТА.

Здравният министър Стефан Константинов отбеляза, че решението е важна стъпка за превенцията на редица заболявания, която ще спести много пари за лечението им.

Стефан Константинов отхвърли и твърденията, че забраната би предизвикала фалити в ресторантьорския бранш и би навредила на туризма. 

При дебатите депутатът от Коалиция за България Мая Манолова обясни, че няма забележки към предложените промени в Закона за здравето.

Според нея обаче правителството на ГЕРБ е подвело собствениците на заведения, като не е спазило първоначалното си обещание забраната да се въведе от 2014 г. Манолова припомни, че има опасност много собственици на кафенета и ресторанти да фалират.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още