IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задават се протести и във ВМЗ "Сопот"

Работниците в заводите ще настоват за споразумение с график за изплащане на дължимите заплати, гарантирано от министъра на икономиката Делян Добрев

11:28 | 03.07.12 г.
Задават се протести и във ВМЗ "Сопот"

От Конфедерация „Подкрепа“ започват подготовката на протести във Вазовските машиностроителни заводи (ВМЗ) „Сопот“ заради забавянето на работните заплати, предаде БТА.

Работниците предупредиха за проблема още преди две седмици, когато се разбра, че изплащането на заплатите им се бавит вече втори месец и се наложи държавата да отпусне кредит. 

Оръжейниците настояват за ускоряване на приватизацията на фирмата, спешно осигуряване на поръчки и пълна прозрачност за икономическото състояние на заводите.

Работещите настояват още да бъде сключено споразумение с график за изплащането на дължимите заплати, гарантирано от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Всички структури на КТ "Подкрепа" са солидарни със справедливите искания на работниците и служителите във ВМЗ "Сопот" и ще ги подкрепят с позволените от закона средства, съобщават от синдиката.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още