IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задържаха 85 хил. литра горива, търгувани в нарушение

Продължават съвместните проверки на Агенция "Митници" и НАП в бензиностанциите

14:03 | 02.10.14 г.
Задържаха 85 хил. литра горива, търгувани в нарушение

Агенция „Митници“ и Националната агенция за приходите (НАП) са установили малко над 85 хил. литра горива, съхранявани и търгувани в нарушение на правилата. Това е станало по време на съвместна проверка на общо шест бензиностанции в страната, съобщават от Агенция „Митници“.

В половината от проверените обекти са били установени нарушения, уточняват от Агенцията. При два от случаите е направен опит да бъдат предоставени акцизни документи „втора ръка“ за проверяваните горива.

По време на акцията на двете приходни агенции са били проверени три бензиностанции в София, а останалите обекти са разположени в Пловдив, Елин Пелин и Харманли. В една от софийските бензиностанции са били запорирани 18 хил. литра горива, а в пловдивската – 28,5 хил. литра. И в двата случая са били показани акцизни документи, които вече са били използвани за доставка в други бензиностанции. 

Тестовете на горивата в проверената бензиностанция в Харманли са показали различна от очакваното плътност. Задържани са общо 39 хил. литра горива, за които не е била подадена надлежна информация.

От Агенция „Митници“ уточняват, че в момента се правят тестове на вида и качеството на задържаните горива. Съвместните проверки на обектите за търговия с горива продължават, коментират още от Агенцията. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още