IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Задържането на талантите - следващото предизвикателство пред бизнеса

Откриването и задържането на правилните хора се оказва по-трудно за бизнеса дори от несигурността и постоянните промени

14:45 | 13.10.16 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Следващото голямо предизвикателство пред бизнеса е откриването и задържането на качествени и подготвени кадри. Това показа онлайн проучване на Bloomberg TV Bulgaria по повод Bloomberg конференцията The Next Big Thing, проведена вчера следобед.

Откриването и задържането на правилните хора (41% ) се оказва по-голямо предизвикателство пред бизнеса дори от несигурността и постоянните промени (23%), както и от управлението на риска (16%) и киберсигурността (15%).

В проучването на Bloomberg TV Bulgaria се включиха над 620 респонденти, 85% от които са участници в реалния бизнес. Изводите от анкетата, които потвърждават и световния проблем с недостига на специалисти, вдъхновиха екипа на Bloomberg TV Bulgaria да подеме специална инициатива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 07:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 6 rate down comment 2
Тава е
преди 7 години
Поредна манипулация чрез терминология, сменяща дефинираният обект. Тъка се манипулира общественото мнение и "...се прелива от пусто в празно". "Правилните хора" за БИЗНЕСА на са таланти , а "пчеличките, които трупат мед" за тези, за които всичко е позволено.Професионалистите са смачкани от системата за правене на пари , защото по същество последните са работохолици и леко биват зверски експлоатирани. Темата е манипулирана, но това не снема отговорността на Държавата за ИЗГРАЖДАНЕ, РАЗВИТИЕ и използуване на талантите и професионалистите за просперитета на Държавата!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още