IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зам.-кметът по финансите поема и транспорта в Столичната община

Дончо Барбалов ще отговаря за ресора до намирането на нов човек

14:45 | 26.04.16 г.
Автор - снимка
Редактор
Зам.-кметът по финансите поема и транспорта в Столичната община

Зам.-кметът по финансите на Столичната община Дончо Барбалов ще поеме и транспорта до назначаването на нов зам.-кмет в ресора, след като Любомир Христов подаде оставка през миналата седмица, съобщава БНР.

Барбалов е назначен за зам.-кмет по финанси през 2011 г. От миналата година отговаря и за здравеопазването в София.

Барбалов поема поста, след като Любомир Христов подаде оставка в края на миналата седмица заради скандал с обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от Центъра за градска мобилност на фирма, свързана с депутата от ГЕРБ Ирена Коцева. Коцева също напусна парламента след разкритията.

Няколко дни по-късно оставка подаде и цялото ръководство на общинското дружество, което отговаря за градския транспорт.

"Директорите на дирекции продължават да работят. Имам цялата информация от господин Христов за движението и работата по различните проекти, включително по проекта за интегриран градски транспорт докъде са стигнали, така че със сигурност ще направим всичко възможно да не се спира работата по нито един проект. Ще продължим да работим нормално", увери кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя допълни, че за заместник-кмет по транспорта ще се търси човек, който да може да влезе с “летящ старт”, за да не се прекъсва работата. Той ще бъде експерт, добре образован, с комуникативни умения, уточни столичният кмет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още