Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Започна подмяната на част от водопроводната мрежа в Перник

Водопроводът ще се изгражда по безизкопен начин с техника тип „къртица“

Започна подмяната на част от водопроводната мрежа в Перник

Снимка: Архив БГНЕС

Започна подмяната на част от вътрешната водопроводна мрежа в Перник, като строителните дейности стартираха от квартал „Църква”. Пет екипа на фирмата изпълнител работят на територията на квартала, съобщи БНР.

Още по темата

Водопроводът ще се изгражда по безизкопен начин със специализирана техника тип „къртица“.  До дни се очаква да започне работата и в останалите райони на града. Ще бъде подменени около 60 км водопроводи.

За целта са сключени договори с три фирми, съобщи кметът Станислав Владимиров. „Това са трите най-големи фирми в сектора. Знаете кореспонденцията ни със Строителната камара, процедурите, които направихме. Всичките фирми са изявили желание някъде около септември да приключат изкопните работи и да завършат обектите си“, посочи той.

Градоначалникът се надява през есента на тази година Перник да има до голяма степен подменена водопреносна мрежа и две ремонтирани пречиствателни станции за питейни води, което да повиши качеството на водоподаване.

Кметът смята, че така ще повиши качеството на водата, която се взема от язовир „Студена” и ще намали загубите на питейната вода до параметри, които са близки до развитите градове.
 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Р. Желязков: Необходима е ясна европейска финансова подкрепа за товарния транспорт