IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започна ремонтът на подлеза при столичния "Орлов мост"

Проектът е част от плановете за рехабилитация на бул. Цариградско шосе”, заложени от Столичната община за тази година

12:36 | 21.02.14 г.
Започна ремонтът на подлеза при столичния "Орлов мост"

С ремонта на пешеходен подлез „Царевец” (на кръстовището с бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” и ул. “Цар Иван Асен II” при „Орлов мост”) започна проекта за рехабилитация на бул. „Цариградско шосе” в София, предвидена от Столичната община за тази година.

Ремонтът на подлеза ще коства 165 хил. лева, а изпълнител е ДЗЗ „Градска магистрала”, допълват от Столичната община.

Предвидено е саниране на стоманобетонната конструкция на подлеза, възстановяване на осветлението, както и ремонт на тавана, подовите настилки и стъпалата. По проекта ще бъдат подменени и парапетите, както и ще бъде възстановен тротоара при входа и изхода на подлеза.

Ще бъдат почистени каналите и шахтите и ще бъдат подменени решетките на шахтите.

На първо време подлезът остава отворен за пешеходно движение. За безопасност на преминаващите пешеходци съоръжението ще бъде затворено, когато започнат ремонтните работи по окачения таван.

Припомняме, че преди седмица започна реконструкцията на знаков за София обект - Лъвов мост. Той също е част от мащабната инвестиционна програма, която планира Столичната община за 2014 година. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още