IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва цялостна проверка в завод „Арсенал“

Над 200 нарушения в технологичната дисциплина са констатирани в оръжейното дружество след 2011 г.

12:06 | 13.09.12 г.
Започва цялостна проверка в завод „Арсенал“

След последните индиденти в оръжейния завод „Арсенал" в Казанлък от днес започва комплексна проверка на технологичните и производствени процеси в комбината. Това съобщи директорът на дирекцията „Национална полиция" главен комисар Ангел Антонов, предаде БТА.

Проверката е разпоредена спешно от премиера Бойко Борисов и вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заради производствените инциденти в завода от 11 и 12 септември т.г. 

При първия случай в извънработно време е възникнал пожар в цех и склад за нитроцелулоза. Вторият инцидент е свързан с локален взрив в цеха за валцуване на барут. Експлозията е възникнала през работно време, когато при извършване на ремонтни дейности остатъчен барут се е възпламенил и е предизвикал инцидента. 

И в двата случая жертви и пострадали няма. Не е застрашено и населението на територията на община Казанлък, информира главен комисар Ангел Антонов. Към момента се провеждат процесуално-следствени действия и огледи. 

Изпълнителният директор на „Главна инспекция по труда” Румяна Михайлова от своя страна обяви, че в резултат на проверките в завод „Арсенал”, направени от 2011 г. досега, са констатирани повече от 200 нарушения, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

Михайлова допълни, че са образувани 16 административно-наказателни производства, като са наложени санкции за над 30 хиляди лева.

Завод „Арсенал” е 100% частна собственост и в него работят около 7 хиляди души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:00 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още