IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва допълнителен прием по училищните схеми за мляко и плодове

Документи се приемат в периода 17 – 21 декември 2018 г.

18:04 | 30.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

Нов прием на заявления по училищните схеми за доставка на мляко и зеленчуци ще има в периода 17 – 21 декември  2018 г. Допълнителното кандидатстване се отваря, защото одобрен доставчик доброволно се е отказал да доставя продукти в учебни заведения, съобщи Държавен фонд „Земеделие“.

Кандидати в приема могат да бъдат учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества и кооперации, производители на плодове, зеленчуци и млечни продукти, организации на фермери и общини. 

Важно условие за кандидатстване е учебните заведения, за които се кандидатства, да не са одобрени за доставка по съответната схема самостоятелно или чрез доставчик. Учебните заведения следва да не са включени в издаден и действащ акт за одобрение по схемата, за която се кандидатства.

Учебните заведения, които са останали без доставчици и искат да се включат в подпомагането, могат да заявят участието си по двете училищни схеми самостоятелно или чрез заявител (производители или търговци).

Учебните заведения, които ще кандидатстват самостоятелно, както и общините, следва да заявят участието си по схемите директно чрез подаване на документи в ДФЗ.

В случай, че учебните заведения няма да участват в схемите самостоятелно, те трябва да бъдат заявени за одобрение от производители или търговци.

Документи за кандидатстване по училищните схеми ще се приемат в областните дирекции на фонда по утвърден образец.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:35 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още