Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Започва изграждането на магистрала "Хемус" между Боаза и пътя Русе - Велико Търново

Проектът ще се изпълнява от държавното дружество "Автомагистрали" ЕАД

Започва изграждането на магистрала "Хемус" между Боаза и пътя Русе - Велико Търново

Снимка: АПИ

На 23 април започва поетапното строителство на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Боаза и връзката с път I-5 Русе - Велико Търново. Проектът ще се изпълнява изцяло със средства от републиканския бюджет от държавното дружество „Автомагистрали“ ЕАД, съобщи Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Преди символичния старт на новото трасе ще бъде проверен напредъкът при изграждането на отсечката между Ябланица и Боаза на магистралата, която е близо 10 км. Строителството й започна в края на март м. г. и се финансира също с национални средства. Работата по нея се очаква да приключи през есента. По договор отсечката трябва да е завършена през март 2020 г. 

Още по темата

Изграждането на 134 км от магистрала „Хемус“ в участъка от пътен възел „Боаза“ до пресичането с пътя Русе - Велико Търново става с осигурени от бюджета 1,12 млрд. лв. без ДДС. Трасето е разделено на шест участъка.

Строителсвтото на първите три участъка ще започне тази година, а техническото проектиране на участъци 4, 5 и 6 ще бъде изпълнено през 2019 г. Целта е цялостното изграждане на магистрала „Хемус“ в участъка от Боаза до пресичането с пътя Русе - Велико Търново да приключи до 2023 г.
 

По статията работи: Надежда Бочева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

5
 
16
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Престанете с грозни реклами. Странни съвпадения. Толкова години се бави, сега точно преди евроизборите започва страежът, а точно преди местните избори - 10 километра ще са готови. ПО-ВАЖНОТО е, ще се направят ли проби на случайни места от досега направените километри от ГЕРБ, защото нещо МНОГО НАСТРЪХВАТ, ако се спомене за това и упрекват веднага в хор във всички земни грехове тези, които повдигат този въпрос. ЗАМЪЛЧАХА си последната експертиза отпреди няколко дни от пътя при Своге и лошото му качество, където загинаха близо 20 души.

Още от Икономика и политика
Земеделците не разчитат само на еврофондовете за новата си техника