IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва ли бизнесът да планира по-грижливо инвестициите си

Глобалните предизвикателства ще бъдат акцент в конференцията на Bloomberg TV Bulgaria The Next Big Thing – Reshaping the Economy , съобщи Георги Брашнаров

11:26 | 14.10.19 г.
<p>
	<em>Снимки: Pixabay</em></p>

Снимки: Pixabay

Управлението на човешкия капитал се променя от насочен към масово управление към мотивиране и развитие на индивидуалните потребности. Все по-малко се говори за човешки ресурси и все повече се говори за човешки талант. Това е мнението на Георги Брашнаров, изпълнителен директор на "Немечек България", изказано в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Скоростта на развитие на света стана драстично по-голяма от преди. За да си успешен, трябва да си бърз. Планирането трябва да бъде на малки стъпки, много по-бързо и лесно трябва да се стига до пазара", смята той.

Георги Брашнаров информира, че предстоящата конференция The Next Big Thing – Reshaping the Economy е посветена на идващите икономически трудности. “Ще има доста презентации относно очакванията за забавяне на икономиката или рецесия, обясни той. – В един от панелите ще коментирам от гледна точка на българските предприемачи до какво ще доведат тези очаквания за локалния бизнес."

Според Брашнаров, който е един от лекторите на конференцията, хората започват да планират доста по-грижливо следващите си стъпки по отношение на инвестициите. “Но нашите партньорства и проекти вървят със същата скорост. Не виждаме намаляване на нуждите", заяви изпълнителният директор на "Немечек България".

По думите му световната икономика е все по-зависима от информационните технологии.

“Няма нормален икономически отрасъл, в който информационните технологии да не играят не просто поддържаща, а водеща роля. Производството на софтуер се промени през последните 15 години. Виждам ясна тенденция, че това предстои и за другите класически икономически отрасли. Ще има промени в начина на планиране, производство, проверяване на пазара и управлението на човешкия капитал. Това са малки революции, които в софтуерния бранш се случиха и продължават да се случват", прогнозира Брашнаров.

Тази и още подобни теми ще са сред акцентите на годишната конференция THE NEXT BIG THING на Bloomberg TV Bulgaria, която ще се проведе на 17 октомври в зала 6 на НДК.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:14 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още