IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва пълен одит на дейността на ВМЗ – Сопот

Търсят се възможности за повече социални придобивки и увеличаване на заплатите в завода, каза зам.-министърът на икономиката Любен Петров

14:32 | 27.07.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Започва пълен одит на дейността на ВМЗ – Сопот

Възложен е пълен одит на дейността във ВМЗ - Сопот, включително на използваните технологии, организацията на работа, сключените договори и технологичната експертиза. Това съобщи зам.-министърът на икономиката Любен Петров след среща с протестиращите служители в завода.

„Ще изпратим и външни експерти, които да предоставят независима оценка за състоянието на ВМЗ-Сопот“, каза той, цитиран от пресцентъра на икономическото министерство.

По думите му това би позволило да се вземат информирани решения за стабилизиране на предприятието, успешното изпълнение на текущите поръчки, които бяха забавени след взривовете на площадката в с. Иганово, както и увеличаване на производствения капацитет.

Петров посочи още, че се търсят варианти за повишаването на социалните придобивки и заплатите в оръжейния завод и за изпълнение на поетите от ръководството ангажименти.

Междувременно синдикалната организация на КНСБ във ВМЗ – Сопот съобщи във връзка с протеста си, че търговският пълномощник на завода е декларирал, че дружеството е осигурено с поръчки и има подписани договори до края на следващата година.

От синдиката припомнят, че по време на среща с министъра на икономиката Божидар Лукарски са поискали промяна по отношение на правомощията на търговския пълномощник на предприятието.

Искането е да бъде назначен изпълнителен директор, с когото да се сключи договор за управление и той да има всички правомощия да ръководи - да сключва и прекратява търговски и трудови договори и да притежава оперативна самостоятелност при управление на оръжейния завод, както и да носи отговорност за действията си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още