IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Започва строежът на естакадата при Семинарията

Очаква се през лятото на следващата година кръстовището да бъде завършено

16:02 | 18.10.13 г. 3
Започва строежът на естакадата при Семинарията

Oт утре започва строителството на кръстовището на две нива при булевардите "Пейо Яворов" и "Стоян Михайловски" край Семинарията.

Стойността на обекта е около 13,5 млн. лева, съобщи Любомир Христов, заместник-кмет на София по транспорта, цитиран от БТА.

Това е втората част от проекта след вече изградената естакада при Телевизионната кула. Двете кръстовища бяха разделени условно в строителен план.

Строителството при Семинарията ще продължи половин година. Но поради зимните условия през януари и февруари няма да се строи. Очаква се през лятото на следващата година кръстовището да бъде завършено. 

Общата ширина на естакадата е 18 метра и включва два тротоарни блока, широки по 1,10 м, две платна за движение по 7 м и разделителна ивица 2 м. Ще бъдат изградени нов водопровод, нов канал и ново улично осветление. Водата в района по време на строителството няма да бъде спирана, отбеляза Христов.

По думите му движението в участъка също няма да бъде спирано.

Ще бъде изграден шумозащитен екран по протежението на бул. "Пейо Яворов", който ще гарантира намаляването на шума и на токсичните газове.

В рамките на проекта е предвидено разширението на ул. "Стоян Михайловски" в участъка между площад "Велчова завера" и "Пейо Яворов", както и пешеходен подлез за връзка на двете зони с парка, обяви Любомир Христов.

Той посочи, че проектът предвижда и още два етапа – връзката на бул. "Никола Вапцаров" с ул. "Сребърна" по трасето, което минава зад болница "Токуда". Така ще се осигури пряка връзка за автомобилите до кръстовището с бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". Следващият етап е разширението на бул. "Черни връх" до Околовръстния път.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 2
kranc_mk
преди 10 години
Ехххх иска ти се ежедневно, но извънредния труд струва пари. Тогава проекта ще стане скъп и ще почнете да ревете че е много скъпо за тази естакада. С две думи българи всичкознайковци :))))))))))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 11 rate down comment 2
studioaa
преди 10 години
Кога родните предприемачи ще бъдат притиснати за работят ежедневно 24/7 когато се налага да се изграждат ключови проекти особено такива, които водят до блокиране на важни пътни възли. При такива случай е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се работи ежедневно, включително на всички официални празници както и ВСЕКИ уикенд, докато проектът на бъде завършен. Не може 300 метра кръстовище да се стори за цяла година, това е практика от преди 100 години.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 12 rate down comment 3
Pastir2
преди 10 години
Че я изстрадаме и тая естакада да му *** майката. Не можехте ли летото да я направите, дей*а и овчарите?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още