Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Заради мръсния въздух Столична община въвежда Зелен билет във вторник

Разкриват се и временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата

Заради мръсния въздух Столична община въвежда Зелен билет във вторник

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Във връзка с високите нива на фини прахови частици, Столична община въвежда „Зелен билет“ за вторник, 4 декември, съобщиха от пресцентъра на общината.

„Зеленият билет“ представлява еднодневна абонаментна карта на стойност от 1 лев за всички линии на обществения градски транспорт на територията на Столична община, съобщава БТА. 

Още по темата

Превозният документ може да бъде закупен от пунктовете на Центъра за градска мобилност, касите на столичното метро, от водачите на превозните средства на градския транспорт, както и чрез мобилното приложение http://sofia.mpass.bg

С цел стимулиране използването на обществен транспорт, Столична община разкрива временни буферни паркинги в най-дясната пътна лента по основни входни булеварди на столицата - бул. „Александър Малинов“ при метростанция  „А. Т. Балан“ и Бизнес парк София, бул. „България“ между „Т. Каблешков“ и „Гоце Делчев“, при метростанция „Дружба“ на бул. „Цветан Лазаров“ и бул. „Кръстьо Пастухов“, бул. „Ботевградско шосе“ при спирката на трамвай 22, на бул. „Царица Йоана“ при метростанция „Люлин“, на бул. „Панчо Владигеров“ при метростанция „Сливница“ и „Западен парк“.

Продължават и проверките на пунктове за вторични суровини, автокъщи, строителни обекти за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, както и проверки за горене на отпадъци на открито в кварталите с най-много сигнали. 

По препоръка на пулмолозите от Столичната община призовават хора с хронични респираторни и сърдечно-съдови заболявания да избягват продължителен престой навън, а директорите на училища и детски градини да не провеждат занятия на открито. Препоръчва се да се носи плътен шал при излизане навън. Шофьорите да не оставят автомобилите си с включен двигател, когато не са в движение, призовават от общината, посочва още БТА.

По статията работи: Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (3)

2
 
3
 
3
Императорът до: Императорът
преди 6 дни
Иначе реалната мярка е очевидна и само една - унищожаване на незаконните свърталища и развъдници и санкции за самонастанилите се съобразно закона. Кое му е сложното и къде е написано - в кой закон - че Наказателния кодекс не важи за хъхряци?
3
 
4
 
2
Императорът до: bigblunts
преди 6 дни
Имаме право - също тоже да сезираме европейските структури, но това означава: нали се сещаш какво? Санкциите ще бъдат за общината и за България - и кой ще ги плати? Пак НИЕ - потърпевшите, а виновните ще се измъкнат - и фактическите отровители от тях ще продължат да ни творят всяка зима. Знаеш сигурно с какви санкции е заплашена държавата заради - според теб, ако ги наложат - тия пари от джоба на хъхряците ли ще излязат? Ще се получи бруталната гавра - жертвите на престъплението да плащат обезщетения.

Съдени трябва да бъдат отговорните лица - на първо място фъндъкова, също общинарите, също така шефчетата на безполезното МВР, щото като им се обаждаме, че в катуните горят гуми, те се оправдават, че не можели да влязат в имотите на хъхреците - нямали право - нищо, че там се извършва престъпление, нещо, че тия "имоти" са незаконни !!!

Разбира се, миналата седмица - в Бургас - нямаха проблем рано-рано сутринта да изкарат акълите на куп невинни хора, изкъртвайки им вратите и нахлувайки в домовете им, щото търсени някакъв престъпник, ама му сбъркали вратата... на няколко пъти - защото явно в тая държава едни имат само свръхправа, а други само задължения.

Та - искам да кажа - че вината за някакво действие или бездействие не може да е в институция - общината не взема решения, не действа, не бездейства - но това правят конкретни ЛИЦА. Трябва да бъде пресечена тая практика - безполезна и корумпирана *** да прикрива престъпленията си зад институцията, а при присъда потърпевшите да плащат сами на себе си обезщетения през данъците.
2
 
11
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
жителите на София имат ли право да съдят общината заради замърсения въздух? какво ще стане, ако завалят съдебни искове от живущите в кр поляна, зап парк , където нормите са 50 пъти над нормалното.

Още от Икономика и политика
Ананиев: Бъдещата детска болница няма да бъде търговско дружество