Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Защо компаниите с кауза растат три пъти по-бързо от конкурентите си?

Имаме нужда от платформа, която ще осигури достъп на децата със специални потребности до обучение, посочи представителят на УНИЦЕФ в България д-р Джейн Муита

гледано: 530   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
Компаниите с кауза имат по-голям пазарен дял, отчитат три пъти по-бърз растеж и са много по-устойчиви от конкурентите си. Това събщи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria д-р Джейн Муита, представител на УНИЦЕФ в България.
Още по темата

„Събитието „GIVE 2 GROW“, което ще се проведе на 11 декември, е част от усилията на УНИЦЕФ да помогне на бизнеса не само да оцелее, да спаси служителите си, но и да се развива устойчиво“, обясни тя.

Спорд д-р Муита бизнесите с кауза са много по-успешни от конкурентите си и служителите им са по-ангажирани с дейността на компанията.

„Тези бизнеси получават и по-голяма лоялност от своите клиенти“, посочи д-р Муита.

По думите й хората от поколението на т. нар. милениъли (родените от 80-те до края на 90-те години) искат да работят с бизнеси, които имат социална кауза.

Тя е на мнение, че ако бизнесът предприеме действия за постигане на Целите за устойчиво развитие на ООН, това ще помогне за просперитета на целия свят.

Представителят на УНИЦЕФ в България коментира, че  също така клиентите са движени от емоциите, но това се отнася и за инвеститорите.

„Компаниите с кауза имат най-голям принос за служителите си“, потвърди д-р Муита констатацията, че бизнесът оценява, че грижата за тях и семействата им.

Всяка такса за участие на събитието ще бъде дарение за Програмата на УНИЦЕФ за приобщаващо образование, която подпомага децата със специални потребности.

„Имаме нужда от платформа, която е различна от обичайната и която дава достъп на децата до всички необходими контакти, и предоставя всичко необходимо за обучението им в зависимост от техните потребности“, коментира представителят на УНИЦЕФ в България.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на „В развитие“ може да видите тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Емил Димитров: Екоминистерството е предупредило за опасност от наводнения