IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо традиционните офиси са най-силно засегнати от пандемията?

Вече се променят не само споделените работни пространства, но и самите компании, твърди Мирослав Мирославов, съосновател на OfficeRnD

12:16 | 26.08.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg TV Bulgaria</em></p>

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Най-силно засегнати от пандeмията в световен мащаб са традиционните офиси - тези, които се дават на 10-15 годишен лизинг. Съответно компаниите в момента се опитват да се откажат от тези лизинги и не подписват нови. Те търсят много повече гъвкавост. Това каза Мирослав Мирославов, съосновател на OfficeRnD, в интервю за Вероника Тонева, излъчено в рубриката “Bloomberg TV Bulgaria Интервю”.

“Вече е абсолютно задължително за почти всяка компания да разгледа възможността за гъвкавото работно пространство. Опцията за тях може да сработи, а може и да намерят комбинация от работа в офис, който е примерно в тяхната централа, и сателитни офиси, които са в споделени работни пространства”, обясни гостът. 

По думите му очакванията за след пандемията са позитивни в индустрията. 

"В дългосрочен план имаме много позитивна перспективна и дори очакваме, че ще се опитаме да привлечем много по-сериозна инвестиция може би в началото на другата година, за да разширим значително и продукта, и присъствието си на един много по-голям пазар”. 

Според него се променят не само споделените работни пространства, но и самите компании, начинът, по който те използват гъвкавото работно пространство и софтуерните нужди на мениджърите на бизнес сгради.  

Целия разговор вижте във видеото на сайта на Bloomberg TV Bulgaria

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още