IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Затягат работата на контролните органи в летните курорти

През лятото в България се очаква да пристигнат 3,5 млн. туристи от чужбина, или с до 8% повече

18:26 | 14.05.12 г.
Затягат работата на контролните органи в летните курорти

Общо 500 полицаи ще бъдат командировани от вътрешността на страната да пазят обществения ред в летните ни курорти. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов, който обсъди мерките за сигурност с посланиците от ЕС, чиито граждани посещават България с туристическа цел.

През 2011 г. в България са пристигнали 8,7 милиона чужденци, 4,5 милиона, от които са били туристи по българските курорти.

Това лято в България се очаква да пристигнат 3,5 млн. туристи от чужбина, което означава от 6 до 8% увеличение на туристическия поток, съобщи Цветанов.

На туристическия портал www.bulgariatravel.org ще бъдат публикувани горещите телефони на всички контролни органи, които имат отношение към проверките в българските курорти, съобщиха от министерството на икономиката. На сайта ще се актуализира списък на обектите, които нарушават добрите практики и вредят на имиджа на България като туристическа дестинация.

Още новини за България четете в Dnes.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:08 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още