IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Заведенията за хранене и баровете в София ще работят до 23.30 ч.

Мярката влиза в сила от 1 ноември

18:09 | 30.10.20 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят до 23.30 ч. съгласно заповед на министъра на здравеопазването. Това съобщи във Facebook кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

Предложението за ограничаване на работното време на всички заведения идва от браншовите организации. Проверките на полицията и столичната здравна инспекция миналата нощ са установили работещи нощни заведения и опити да се заобикалят въведените ограничения, пояснява градоначалникът.

Проверките продължават и през следващите дни, а заповедта за ограничаване на работното време влиза в сила от 1 ноември с решение на софийския оперативен щаб. Целта е с допълнителен контрол и дисциплина браншът да продължи да работи, а затворени остават само местата, на които дистанцията е невъзможна.

За вчера в София са регистрирани 1048 нови случая на заразени с COVID-19. Тревожен е фактът, че нараства броят на хоспитализираните - от 449 на 28 октомври на 532 на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и са проверени 820 граждани, с наложена карантина, обобщава още столичнят кмет.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
serafima
преди 3 години
Това с намаленото работно време е без особено значение. Кой знае защо гробарското правителство се е фокусирало върху ресторантьорите, сякаш населението се изхранва само там. Вместо това липсват системни и аргументирани мерки към различните категории хора и бизнеси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още