IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравният министър разреши износа на аналгин-хинин

Целта е да се предотврати излишно натрупване на големи резерви, които да надхвърлят многократно потребностите и да доведат до излишни финансови загуби

16:03 | 25.04.20 г. 2
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

Здравният министър Кирил Ананиев разреши износа на аналгин-хинин. Това става ясно от нова заповед на здравния министър Кирил Ананиев.
„Разрешава се износът на аналгин-хинин /Metamizole sodium 200mg Chinin hidrochlorid 50mg/”, пише в текста, публикуван на сайта на здравното ведомство. 

Припомняме, че със заповед от 20 март Ананиев забрани износа на лекарства на хининова основа до второ нареждане.

Според записаното в новата заповед се освобождава иизносът на аналгин-хинин, тъй като има натрупан резерв, необходим за задоволяване на нуждите на българските лечебните заведения. Целта е да се предотврати излишно натрупване на големи резерви, които да надхвърлят многократно потребностите и да доведат до излишни финансови загуби, както за лечебните заведения, закупили медикаментите, така и за производителите.

Осигурени са достатъчно лекарствени продукти, съдържащи Chinin hidrochlorid, както в лечебните заведения, така и в Министерството на здравеопазването, пише още в  мотивите на здравния министър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
хаха ... я си престави сега в тази ситуация внучетата на отряда чавдар ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 1
serafima
преди 3 години
Само няколко бързи цитата от бурната дейност на герберопитеците:-Вирусът ще ни подмине - вирусът няма да ни подмине!-Няма да купуваме бързи тестове - ще купуваме бързи тестове!-Няма да взимаме заем - ще взимаме заем!-Няма да пускаме тирове - ще пускаме тирове!-Маските са задължителни - маските не са задължителни!-Няма да вдигаме данъците - хайде познайте от три пъти ще ги вдигнат ли??!!!-Ще влизаме в Еврозоната няма да влизаме.С тикви и калинки вирус не се преборва!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още