IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Здравното министерство ще прави разчети за педиатрична болница

Заслужава си да се разработят варианти, каза здравният министър Николай Петров

18:49 | 06.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Здравният министър Николай Петров пое ангажимент да развие идеята за създаване на национална педиатрична болница. Това каза той по време на блиц контрол в парламентарната здравна комисия.

Министърът припомни, че от години се обсъжда подобна идея – за педиатрична болница в София, осигуряваща комплексни грижи за деца, но нищо не се случва.

Петров също отбеляза, че що се отнася до комплексни болнични услуги за деца, такива има в Пловдив, Варна, но не и в столицата.

По думите му няма съмнение, че трябва да има комплексна детска клиника в София, но досега в екипа му не е обсъждана тази тема. 

Заслужава си обаче да се разработят варианти, каза Николай Петров. Според него има нужда от такава клиника и трябва да се положат усилия за намирането на държавни средства за нея.

Освен това тя би концентрирала на едно място най-добрите педиатри в различни терапевтични области.

Проф. Николай Петров пое ангажимент да подготви варианти за изграждането и финансови разчети.

Преди няколко месеца проф. Владимир Пилософ, председател на педиатричната асоциация в България, предложи план за изграждане на детска болница. Идеята се подкрепя на практика от всички в здравния сектор. В момента родителите трябва да водят на няколко места децата си, за да получат диагноза и лечение.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още