Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Земеделци получиха още 2,7 млн. лева субсидии след корекции в биорегистъра

75% от средствата за „Биологично земеделие“ от ПРСР се осигуряват от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, а 25% - от националния бюджет

Земеделци получиха още 2,7 млн. лева субсидии след корекции в биорегистъра

Снимка: Pixabay

Държавен фонд „Земеделие“ изплати още над 2,7 млн. лева по всички направления от мярка 11 „Биологично земеделие“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. за Кампания 2019.

Още по темата

Плащане получиха всички земеделски стопани, за които беше предоставена информация за корекция на данни в Електронния регистър на биологичните производители, поддържан от Министерството на земеделието, съобщи пресцентърът на ведомството.

От ДФЗ напомнят, че ставките, по които се извършва оторизацията на субсидиите, са регламентирани в наредба за прилагане на мярка 11 „Биологично земеделие“ от ПРСР 2014-2020 г.

Подпомагането по мярката е във вид на годишно компенсаторно плащане за земеделски стопани, които доброволно извършват биологични дейности.

75% от средствата се осигуряват от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони (ЕЗФРСР), а останалите 25% - от националния бюджет.

С това плащане общо изплатената сума по мярката за Кампания 2019 е над 41,5 млн. лева, пресметнаха в земеделското министерство.

 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
Е-здравеопазването - подобрява достъпа до здравни услуги, но не е панацея