IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделците ще бъдат подпомагани при сегашните условия и през следващите 2 г.

Министърът на замеделието ще търси общ подход в дебата за новата ОСП

17:46 | 06.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Преходният период за новата Общо селскостопанска политика (ОСП) ще бъде две години. Това заяви министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева на среща със земеделски производители, която се проведе в Търговище.

Очаква се по време на предстоящия Съвет на министрите на земеделието през октомври да се постигне общ подход в дебата за новата ОСП по настояване на германското председателство, съобщават от Министерство на земеделието, храните и горите. 

Десислава Танева съобщи, че тогава страната ни ще проведе и двустранни срещи с германското председателство.

"Те ще бъдат с цел да постигнем компромис и консенсус за озеленяването и искането им за задължителен бюджет за еко-схемите. Всички сме изправени пред предизвикателството как да намерим подходящите зелени мерки, които ще бъдат заложени в Стратегически план", каза още земеделският министър. Тя призова стопаните да бъдат активни и да изпращат предложения за приложими зелени практики в новия програмен период .

Пред над 50 стопани в Търговище Танева припомни искането на страната ни и за повишаване или запазване на сегашните нива за обвързаната подкрепа.,,Другото ни искане е запазване на националната преходна помощ, но с референтна дата 2018 г., за да бъде по-актуално подпомагането", уточни Танева.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:50 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още