IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Земеделците вече могат да заявяват краткосрочните трудови договори по електронен път

Кратковременните договори ще могат да се сключват за повече от един ден и с опцията за шест часа, освен за четири и за осем

19:30 | 21.04.20 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

От днес регистрираните земеделски стопани и регистрираните тютюнопроизводители могат да заявяват по електронен път новите образци на трудови договори за краткотрайна сезонна селскостопанска работа, съобщават от БНР. 

Само по време на извънредното положение краткосрочни договори за работа в селското стопанство могат да се сключват за повече от един ден .

През сайта на Главната инспекция по труда по електронен път се генерират новите образци на трудовите договори за краткосрочна заетост в селското стопанство.

Земеделските стопани, които са предоставили в Министерството на земеделието валиден електронен адрес, ще получат кодове за достъп. Останалите трябва да заявят имейл-адреса си в Инспекцията по труда.

Кратковременните договори ще могат да се сключват за повече от един ден и с опцията за шест часа, освен за четири и за осем. При тях е допустимо да не се заплащат предварително осигурителните вноски.

Могат да се използват за обработка на насаждения и прибиране на реколта от плодове, зеленчуци, розов цвят, лавандула и тютюн.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:12 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още