Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Земеделски стопани могат да кандидатстват за субсидии за преработка на продукцията си

Бюджетът на програмата е над 3 млн. лева, а подпомагането ще е между 6 хиляди и 7 999 евро

Земеделски стопани могат да кандидатстват за субсидии за преработка на продукцията си

Снимка: Pixabay

Започва прием на проектни предложения по подмярка „Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански продукти по тематичната подпрограма“ от мярка „Инвестиции в материални активи“ от Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г.

Още по темата

Ще се подпомагат земеделски стопанства със субсидии между 6 хиляди и 7 999 евро, съобщи пресцентърът на земеделското министерство.

По процедурата могат да кандидатстват малки стопанства в областта на животновъдството, плодове и зеленчуци или на етерично-маслени и лекарствени култури.

От Министерството на земеделието храните и горите обясниха, че бюджетът на подмярката е над 3 млн. лева и е насочен за преработка на селскостопански продукти. Целта е да се повиши жизнеспособността и устойчивото развитие на малките земеделски стопанства.

Инвестициите са за материални и/или нематериални активи за създаване или модернизация на съществуващи мощности за преработка, разширяване на капацитета на местните мрежи за прибиране, приемане, съхранение, климатизиране, сортиране и пакетиране на земеделска продукция.

Проектните предложения се подават по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на средствата от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ИСУН 2020), на интернет адрес: http://eumis2020.government.bg/. 

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Евгения Маринова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
НАП и МФ с повече служители заради закритата Комисия по хазарта