Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Икономика и политика

Зорница Русинова: Ако има пробойни в законодателството, ще го променим

Социалното министерство стартира нова услуга в помощ на хората с увреждания, както и възрастните хора, нуждаещи се от специални грижи

Зорница Русинова: Ако има пробойни в законодателството, ще го променим

Снимка: Pixabay

Ще чуем исканията на хората с увреждания, готови сме да ги приемем и ако има пробойни в закона, те ще бъдат обект на промяна. Това заяви в ефира на БНТ заместник-министърът на труда и социалната политика Зорница Русинова относно готвения днес протест пред министерството от хора с увреждания. 

Още по темата

Тя изрази надежда, че няма да има нова вълна на недоволство „Всеки един закон, когато започне да се прилага, може да бъде надграждан. За нас работата с хора с увреждания винаги е била приоритет“, посочи тя и добави, че министерството стартира нова услуга в помощ на хората с увреждания, както и възрастните хора, нуждаещи се от специални грижи.

Русинова уточни, че са подписани договори с 30 общини. „Това е нова услуга през общините в България, тъй като голяма част от хората с увреждания, както и възрастните хора имат нужда не само от социална работа и личен асистент, но и от медицинско лице, което да ги посещава. С новата услуга до два часа на ден такова лице - болногледач или медицинска сестра, ще може да посещава хората в такава нужда“, обясни заместник-министърът.

Русинова допълни, че към този момент са подадени 120 проекта от общините, крайният срок за останалите е 10 май. Условията за кандидатстване по новата услуга са събиране на целева група от минимум 50 човека, а финансирането ще се определя според размера на общините. От социалното министерство очакват на 15 хил. души да се възползват от новата услуга.

По статията работи: Ралица Пейчева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Икономика и политика
43% от пълнолетните българи планират да почиват това лято