IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зорница Русинова е новият социален министър

Бойко Борисов очаква мнението на социалните партньори и синдикатите

12:12 | 13.05.16 г. 2
<p>
	<em>Снимка: МТСП</em></p>

Снимка: МТСП

Новият социален министър ще е Зорница Русинова. Това обяви премиерът Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

Досега Русинова бе зам.-министър в социалното министерство.

До номинирането й от Борисов се стигна, след като вицепремиерът Томислав Дончев отказа да поеме поста на Калфин.

"Тя от 15 години е там, беше зам.-министър, Калфин се справяше добре, искам да има приемственост", обясни номинацията Борисов.

Той допълни, че е "поразпитал малко" и разбрал, че Русинова се ползва с подкрепа. Все още обаче премиерът очаква мнението на  социалните партньори и двата синдиката, стана ясно от думите му.  

Сред плюсовете на номинираната за социален министър премиерът добави и това, че досега тя е имала ресор европейски въпроси и е приета много добре в Брюксел.   "С малко помощ от наша страна, както беше и при Калфин, мисля, че ще се справи", каза още Борисов.  

Премиерът обясни и че много се е забавлявал с информациите, че Томислав Дончев ще бъде новият социален министър.  

"В България медиите са 1000 процента свободни, не мога да се меся във вашите очаквания. От мен да сте чули нещо по темата?", попита Борисов. На отговора на репортерите, че Дончев е бил обявен от Цветан Цветанов, премиерът отвърна:

"Цветанов има своето мнение като председател на ПГ, Томислав Дончев е много добър вицепремиер, но той има отношение към три ресора".  

Той разясни, че вицепремиерът е натоварен с еврофондовете, енергийните преговори и социалната политика. "Дончев беше два дена с мене в Лондон и аз се забавлявах с вас", каза още Борисов и допълни, че много харесва английския хумор.  

"Дончев е от войниците на ГЕРБ, той няма шанс да не се съгласи с нещо, което партията и аз като правителство му кажем", каза още Борисов и допълни: "За отказ не става въпрос".

Четете още новини в Dnes.bg
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:04 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 0 rate down comment 0
IQ96
преди 7 години
Също като в АБВ, а не като в ДСБ.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 3
redcretin
преди 7 години
"Дончев е от войниците на ГЕРБ, той няма шанс да не се съгласи с нещо, което партията и аз като правителство му кажем" - достатъчен повод и двамата да излетят от министерски съвет в една правилна демокрация
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още