IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Зорница Русинова се връща като зам.-министър в социалното министерство

Като заместник-министър остава и Лазар Лазаров

15:46 | 19.11.14 г. 1
Зорница Русинова се връща като зам.-министър в социалното министерство

Министър-председателят Бойко Борисов издаде заповеди за назначаване на двама заместник-министри на труда и социалната политика. Това са Зорница Русинова и Лазар Лазаров.

Те са предложени от вицепремиера Ивайло Калфин, съобщават от ведомството.

И двамата са изпълнявали тези длъжности в предишни правителства.

Зорница Русинова беше заместник-министър на труда и социалната политика в първия кабинет на Борисов с ресор Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси", eвропейските програми и проекти, както и се занимаваше с международната дейност.

Тя е заемала ръководни длъжности в Министерство на държавната администрация и административната реформа, Програма за развитие на Обединените нации и други. Била е главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти" в социалното министерство.

Лазар Лазаров беше заместник в кабинета на Пламен Орешарски, където отговаряше за политиката в областта на социалното включване, социалното подпомагане и социалните услуги, подкрепа на децата и семейството.

От ноември 2007 г. до юли 2009 г. заема поста заместник-министър на труда и социалната политика като заместник на Емилия Масларова в кабинета "Станишев". Тогава той отговаряше за организиране и координиране дейността на МТСП в областта на трудовото и осигурителното законодателство, социалното осигуряване, условията на труд, политиката по доходите и социалния диалог.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 2
byrobocop
преди 9 години
Тази се не наяде да и го натъпча в *** мършави иска да стигне Лиляна Павлова
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още