Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имената на бизнеса

Да си социално отговорен се превърна във водеща парадигма за всеки

Изграждането на култура на решенията и придържането към тях изиска постоянство, усилия и не се ограничава с това да постъпваш законосъобразно, казва Крум Алексиев

 Да си социално отговорен се превърна във водеща парадигма за всеки

„Предприемачи на бъдещето 2021“ ще даде възможност на млади предприемачи да се срещнат с успелите в бизнеса и да ги попитат лично, в кратки интервюта, всичко това, което искат да научат за своя стартиращ бизнес. Защото най-важното за успеха на младите е предаването на опит и приемствеността между поколенията. В навечерието на събитието Investor.bg направи блиц интервюта с участниците в дискусията.

Професионалният опит на Крум Алексиев преминава през различни позиции в УниКредит Булбанк, където има възможност да погледне банковата система и работата с клиенти от гледна точка на риск мениджър, регионален директор на банкиране на дребно на София и Варна, маркетинг директор на банкиране на дребно. От 2017 г. ръководи екипа на банката, който работи с корпоративни клиенти в средния сегмент.

Екатерина Анчева е директор „Връзки с обществеността и корпоративни комуникации“ в УниКредит Булбанк.

Защо подкрепяте събитието „Предприемачи на бъдещето“?

Екатерина Анчева: В УниКредит Булбанк вярваме в предприемаческия дух и силата му да променя. Търсим го и го насърчаваме. Независимо от трудната среда в последните месеци, банката е отворена за бизнес и в готовност да подкрепи добрите идеи и проекти на своите клиенти. 

Още по темата

Вярваме, че предприемаческият дух е възможен и вътре в организацията и затова винаги окуражаваме колегите да предлагат идеи и да ги изпълняваме заедно.
Затова за нас партньорството на това събитие беше естествено продължение на нашите идеи.

Какви са най-ценните съвети, които се получавали в началото на своята бизнес кариера от вашите ментори?

Крум Алексиев: Работата в международна група като УниКредит ни дава възможност да работим и да се учим от хора с различен опит и експертиза, постигнали много както в професионален така и личен план. Един от първите уроци, който получих, е когато си изправен пред дилема и трябва да избираш между повече алтернативи и решения, да избирам тези, които съответстват на моите принципи, здрав разум и култура или с други думи, да правим правилните неща.

Изграждането на култура на решенията и придържането към тях изиска постоянство, усилия и далече не се ограничава с това да постъпваш законосъобразно, а да бъдеш етичен и коректен към всички. Последното ме прехвърля към следващия принцип на win-win решенията във воденото на преговори, в които и двете страни печелят и което е предпоставка за дългосрочно сътрудничество и равнопоставеност. Равнопоставеност понякога означава да  избереш и не най-печелившо за теб решение и в този случай просто е необходимо да си прозрачен, бърз и откровен, така че отново да имате база за обща работа при следващ проект.

Последният съвет, който е останал като водещ принцип, е да изисквам от екипа си, но колкото по-взискателен съм към тях, още по-взискателен да бъда към себе си, което означава да не спираш да търсиш подобрения във всичко, с което се захващаш, и да обичаш това, което правиш.

Как според вас трябва да изглежда новият предприемач на бъдещето в контекста на коронакризата?

Крум Алексиев:
Коронакризата беше и продължава да бъде катализатор на редица промени, които промениха работната среда, пазара и очакванията на всички участници от клиенти, служители, доставчици до инвеститори. Да бъдеш социално отговорен се превърна във водеща парадигма за всеки един предприемач и бизнес. Очакванията далече надхвърлят концепциите за леснодостъпна, интуитивна и качествена услуга или продукт на добра цена, а  вече реферират към устойчиви решения, с позитивен отпечатък върху околната среда, обществените нагласи и постигане на баланс между личен, професионален и обществен живот.

Тази среда предполага качествени промени във всеки един аспект на бизнеса и всяка една индустрия, което е предпоставка за развитие на предприемаческата култура и инициатива. Откриват се много възможности, за всеки който се стреми към дългосрочни и устойчиви решения от една страна и достатъчно гъвкави, за да се адаптират към скоростта на промяна, в която живеем.

Тази година Investor.bg празнува 20-годишен юбилей. Какво Ви дава най-голямата българска икономическа медия? 

Екатерина Анчева: Честито на Investor.bg – миналата година и УниКредит отбеляза 20 години от присъствието си в България и осъзнаваме значимостта и отговорността, която тази годишнина носи. Бизнесът постоянно търси възможности и това е, което очакваме от икономическите медии – да свързват компаниите, да разказват историите на успеха и да представят световните тенденции и новости, така че бързо да ги виждаме внедрени и да носят ползи и у нас.

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Имената на бизнеса
К. Гоголевски: Европа ще се откаже от въглища и въпросът е само кога