Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имената на бизнеса

Вицепрезидентът на Renault: България е забележителен пазар за нас

Все повече наши доставчици и техните поддоставчици ще се разполагат в страната ви, твърди Дени Ле Вот, старши вицепрезидент на Renault

Вицепрезидентът на Renault: България е забележителен пазар за нас

Дени Ле Вот. Снимка: Automedia.bg

Какви са спецификите на България като автомобилен пазар и може ли страната ни да стане краен производител на автомобили? КОЛЕЛА зададе тези въпроси на Дени Ле Вот, старши вицепрезидент на групата Renault, шеф на компанията за регион Евразия, в който попада и България, и също така вицепрезидент на руския гигант АвтоВАЗ.

Г-н Ле Вот, доволен ли сте от начина, по който се развива бизнесът ви в България? Какви са очакванията ви за тази година?

Групата Renault е много доволна от напредъка на продажбите си в България. Както знаете, през миналата година постигнахме 24% пазарен дял. Това е изключителен резултат. Всички модели на Renault и всички модели на Dacia са много успешни на българския пазар. Целта ни е да се справяме все по-добре всяка следваща година.

България в последните години се утвърди като производител на автомобилни компоненти. Би ли могла да е интересна за Renault и като производствена база? 

Още по темата

Знаете, че в Източна Европа ние имаме сериозно предприятие в Румъния. Но е вярно също, че автомобилната промишленост в наши дни е абсолютно глобална. Така че когато става дума за наши доставчици и за техните поддоставчици, съм сигурен, че все повече от тях ще се разполагат в България.

Кои бяха най-добре и най-зле представилите се пазари във вашия регион за последната година?

Зле представили се няма. Но като труден пазар се очерта Русия, където дълго време тенденцията бе надолу, а и рублата бе доста отслабена. Случаят вече не е такъв. Колкото до силните ни пазари, не мога да не започна с България, с този забележителен пазарен дял. Но записахме също доста добри резултати в Турция, в Беларус... Да не забравяме и Румъния, където имаме много солиден дял.

Dacia бе една от очевидните истории на успеха в европейската индустрия в последните години. Но ще успеете ли да съхраните тази марка като бюджетна, да устоите на неизбежното изкушение да побутнете цените нагоре?

Еволюцията на Dacia се подчинява на един и същи  принцип. За да запазим пазарния дял и привлекателността на марката, ще трябва да предлагаме все повече съдържание в този продукт. Така беше и досега: с добавянето на Duster, Sandero и Sandero Stepway ние обогатихме гамата, но запазихме непокътнато нашето ДНК, в чиято основа е най-доброто съотношение между качество и цена. И ще продължим така. 

Как Вот вижда бъдещето на АвтоВАЗ в рамките на групата Renault и какво е необходимо, за да се наложат електромобилите и в Източна Европа - вижте в продължението на материала в Automedia.bg.

 

По статията работиха: Automedia.bg, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Коментари (2)

2
 
3
 
2
преди 3 месеца
Не е Франция и Renault, които са ликвидирали бългорското производство,
а крадливата лъжлива криминална червената ***.
2
 
4
 
1
преди 4 месеца
Няма профилна снимка
НАЛИ ЗА ТОВА ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРСКОТО ПРОИЗВОДСТВО ЗА ДА ПРЕВЪРНАТ СТРАНАТА ЕДИНСТВЕНО В ПАЗАР!

Още от Имената на бизнеса
Д-р Явор Костов: Всяка рестрикция при лечението ограничава достъпа на пациентите