IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Продай сам" слага ново начало в продажбите на недвижими имоти

Новият стартъп цели да улесни хората да продадат имота си по-лесно

15:28 | 07.12.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Георги Соколов, маркетингов директор на &quot;Продай Сам&quot;. Снимка: компанията.</p>

Георги Соколов, маркетингов директор на "Продай Сам". Снимка: компанията.

Георги Соколов е директор "Маркетинг и продажби" в "Продай сам". Специализирал е "Мениджмънт и маркетинг" в Университета Пенсилвания. Заема различни мениджърски позиции в сферата на маркетинга, управление на недвижима собственост, банкиране. "Продай сам" е стартъп компания, оперираща на пазара на недвижими имоти. Иновативна платформа, която информира и подпомага целия процес по продажба на имот.

Г-н Соколов, как се роди идеята за създаването на "Продай сам"?

Много хора имат недобър опит в работата с брокери и търсят алтернативно решение, а други просто не желаят да ползват услугите на посредници и желаят да реализират самостоятелно сделка и да спестят ресурси, но не знаят как и от къде да започнат. Така се появи идеята за създаване на подобна платформа. Срещу 6 пъти по-ниска цена клиентът получава ноу-хау и пълно съдействие, за да реализира успешна и изгодна сделка. Създаването на "Продай сам" е ще даде едно ново начало на продажбите на недвижими имоти в България.

Бихте ли представили накратко платформата prodaisam.bg и нейните основни функции?

Да променим начина на продажба или покупка на един имот - това е предизвикателството, към което се стреми нашият екип. Всеки човек, който желае да продаде имот сам е добре да се запише за лична среща или организиран семинар, където ще получи детайна информация, относно предлаганата услуга. "Продай сам" е иновативна платформа, която учи собствениците на имоти как безпроблемно и спокойно да продадат своя имот, избягвайки посрeдници и спестявайки много пари. Нашата роля е да информираме и подпомагаме, а продавача оказвате пълен контрол над процеса.

Защо хората да изберат "Продай сам"?

Защото никой не може да продаде дома им по-добре от самите тях.

Има ли подобни услуги по света и колко популярни са те?

Платформата е създадена на база утвърден и работещ международен модел - подобен вид сайтове функционират успешно над 15 години в САЩ, Канада, както и в няколко европейски страни. За пример бих посочил Канада, където подобна услуга е на първо място по популярност, измествайки едни от най-големите и световно известни имена в сферата на недвижими имоти.

Как гарантирате защита на потребителите си в отсъствието на посредници?

Ние сме наясно, че повечето хора продават имот веднъж, максимум два пъти в живота си и е нормално да се чувстват несигурни и уязвими. Тук идва и нашата роля. За разлика от брокерите, чиято компетентност често е спорна, нашият екип е съставен от квалифицирани професионалисти в сферата на недвижимите имоти. Освен това сме на разположение на нашите клиенти през целия процес на продажба. Това означава, че всеки един възникнал казус бива своевременно разглеждан и решаван от нашите юристи, което е предпоставка нашите потребители да се чувстват напълно защитени през цялото време.

Как продавачите могат да се ориентират на пазара, за да определят правилно своята ценова оферта. Предлагате ли подкрепа в тази област?

Разбира се, че сме предвидили подкрепа и в тази област, като се стремим да бъдем максимално полезни на нашите продавачи. Екипът на "Продай сам" осъзнава, че определянето на справедлива и обоснована цена е основен компонент на успешната продажба. Ето защо предлагаме, на потребителите на нашата услуга, ноу хау, посредством което те ще могат обективно да определят пазарната стойност на продаваното жилище. Другата опция е изготвянето на пазарна оценка от сертифициран експерт оценител, която услуга се предлага в част от нашите пакети.

Ще има ли такса за участие в платформата и в какъв размер?

Първите 50 души се възползваха напълно безплатно от нашата платформа. Вече са налице доволни клиенти и финализирани сделки. Платформата предлага два типа пакета: Класик и Престиж, които в момента са на промоционална цена. В тях са включени предплатени услуги спрямо изискванията на клиента - от определянето цената на имота до изповядване на сделката при доверен нотариус. Клиентът получава също личен консултант, юристи за всички възникнали правни казуси, както и необходимите документи за реализиране на сделка. Повече информация може да получите на нашия сайт - www.prodaisam.bg

Предвиждате ли чуждоезикова версия на сайта? Очаквате ли интерес от страна на чужденци и от кои държави?

За момента не сме предвидили чуждоезикова версия на сайта. В бъдеще вероятно ще бъде реализирана, зависи от търсенето.

На какво според Вас се дължи съживяването на пазара?

Последните няколко години на пазара липсваха добри проекти. Повечето клиенти търсят нови сгради, добро изпълнение на строителството и качество. Инвеститорите от своя страна започнаха да наблягат на тези неща, имайки предвид търсенето. Както знаем, търсенето определя предлагането. В момента се предлагат отлични проекти, които са атрактивни за купувачите.Банките постоянно намаляват лихвите по ипотечни кредити, което прави примамлива покупката на имот.

В тази насока има ли опасност от формиране нов балон в жилищния сектор според Вас?

Смятам, че към момента не се предвижда сценарият, който бе разигран преди няколко години. Пазарът е по-стабилен. Инвеститори, строители, банки и крайни клиенти са се поучили от грешките и всеки действа изключително внимателно. Пазарът на недвижими имоти има своята цикличност. Към момента е стабилен, бележи ръст и в следващите една-две години не очаквам някакви драстични промени.  
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:08 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още