IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ранди Гейдж: Търсете предизвикателства

Интернет прави компаниите прозрачни и елиминира паразитните звена в търговската верига, казва световноизвестният лектор

08:30 | 27.04.12 г. 12
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Ранди Гейдж. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Ранди Гейдж. Снимка: Личен архив

Ранди Гейдж не е от типичните милионери, които ще срещнете. Това изглежда логично предвид ексцентричните „постижения“, които включва неговото CV.

Напуснал училище на ранна възраст, работел като мияч на чинии, лежал в затвора, на 30 години загубил цялото си имущество след като вторият му опит да отвори собствен ресторант се провалил.

Днес той е самоизграден мултимилионер, вярващ, че човек се ражда, за да стане богат, изобилието е лично право на всеки и че ключът към успеха се крие в целенасочено търсене на трудности и намирането на решение за тях.

В момента на първа страница на официалния му сайт стои снимка на Народния театър „Иван Вазов“ в постинг, озаглавен подходящо и за нашата история в България - „Търси предизвикателството“. Той описва страната ни като „красива“.

Най-блестящият период за България, нейната най-велика история, все още не е написана. Това бяха думите на Ранди Гейдж запитан какво смята за ситуацията в България, вследствие на първите си впечатления, няколко часа след като пристигна у нас.

Гейдж е в България по повод семинар, посветен на мрежовия маркетинг, който ще се проведе в събота, организиран от Visa Club.

Пред журналисти той каза, че през последните два месеца потребители от България буквално го „атакуват“ в социалните мрежи в очакване да се срещнат с него.

По думите му това показва скритото търсене, което съществува в България за информация по отношение на свободния частен бизнес и възможностите, които той предоставя.

Подобно е отношението и на хората в Русия, Казахстан, Македония, Хърватска – страните, които бяха част от социалистическия блок.

Хората искат да бъдат свободни. Усещам страстта на хората в България наистина да се сдобият с финансова независимост и да заживеят според принципите на свободния бизнес, каза той.

„Търсете предизвикателствата“

От това, което виждам в други страни, хората с подобен ентусиазъм наистина постигат невероятни успехи. Вярвам, че същото може да се постигне и тук, смята Гейдж.

На въпрос на Investor.bg за ролята, която новите технологии и електронната търговия играят върху потребителските навици, той каза, че светът никога няма да бъде същият след революционните промени на интернет.

Вече няма тайни. Компаниите ще се научат, че са „длъжни да станат прозрачни“, за да оцелеят в днешните условия. Вече крайните потребители общуват директно с производителите.

Старият модел на покупко-продажба вече не работи. Преди по веригата след като бъдат произведени стоките биваха транспортирани, след това имаше прекупвачи, мърчандайзери, посредници, търговци.

Всички тези паразитни звена вече не са необходими в днешната икономика, каза той. Затова има много огромни търговски вериги, които фалираха.

Ранди, който също така е автор на множество книги за успеха, консултант, лектор и коуч в областта на просперитета и маркетинга, сподели своя модел за успех.

Той е на мнение, че успехът се крие в способността да се намират предизвикателства и решения за тях.

„Искате да забогатеете? Намерете предизвикателство. Решете го. След това гледайте как хората с радост, любов и признателност ще ви обсипват с пари“, смята той.

За това обаче се изисква промяна в мисленето. Вместо да мислите какво искате, трябва да гледате на ситуацията от гледна точка на това как тя ще помогне на другите.

Търсете предизвикателствата. Повечето хора бягат от тях и се чудят защо живеят в нищета.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

14
rate up comment 0 rate down comment 0
dusifina
преди 9 години
Всъщност нещата се случват и могат да се случат и тук при нас. Въпросът е ние наистина да го искаме и да сме готови да направим малка жертва за това. Да се измъкнем от удобното русло на примиренческия живот, който живеем, да спрем да мрънкаме и да направим нещо различно. Защото за да ни се случи нещо различно трябва и да правим нещата по различен начин.Ако Искате ли да се сбъднат мечтите ви? Искате ли да имате един спокоен и уреден живот? Искате ли парите да не са проблем? Ние ще ви научим как това може да стане реалност срещу 7 до 10 ч допълнителна работа на седмица.GREEN MASTER-Светът на новия успех.Вече повече от 15 години Green Master олицетворява мечтата на много хора за един по-красив, по-здравословен и по-успешен свят. И вече повече от 15 години успяваме в тази своя мисия.И днес продължаваме своето развитие в нови области, с нови идеи и проекти. Защото желанието ни за успех не е само красива мечта, а реална възможност да докажем, че сме най-добрите - с продуктите, възможностите и сътрудничеството, които предлагаме!Потърсете ни на 0878 585 205 или на dianapeeva7***gmail.com
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
13
rate up comment 1 rate down comment 2
Crux
преди 11 години
Хех, това, което никой от тия "гурута" няма да ви каже е, че универсална рецепта за успех НЯМА. Ако имаше, всички щяха да са милионери :-)Другото.което тия всезнайковци винаги премълчават, е ролята на КЪСМЕТА. Някои хора просто имат късмет, ама не обикновен късмет, а луд късмет. Точно както да спечелиш шестица от тотото. Всеки ден стотици хиляди хора по целия свят започват собствен бизнес с надеждата да станат милионери, обаче само единици успяват. И успяват най-вече защото са имали късмет, а не защото са имали някакви супер гениални идеи или продукти или пък са бачкали като луди по 16 часа на ден. Това е. А иначе не се съмнявам, че този ще напълни Зала 1 на НДК с напористи кандидат-милионери, дето наивно вярват, че благодарение на една лекция на някакъв си клоун ще преуспеят в живота и бизнеса.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
12
rate up comment 0 rate down comment 2
Pyramid
преди 11 години
А за мен, пичът показва нещо си, което е проработило В НЕГОВИЯ СВЯТ. Естествено, там и тук има някои доста съществени разлики но, принципът си остава същият. И, въпреки че споделям разочарованието тук на няколкото "трезвомислещи", нека напомня, че богат /ама наистина, и духом, без негативите на масвата омраза на прецаканите/ почти няма станал само така, от миене на чинии, кражби, далавери, наркотици и убийства. Има там натрупали яка пачка но, някак все с охрана движат, а данъчни, полиция, прокуратура и следствие все им дишат във врата. Изключвам и онези, изпълнявали партийни поръчки и гепили знаменитите куфарчета с пари - познавам такива хора, и техният косъм не е много чист...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
11
rate up comment 1 rate down comment 0
sms_bgfunds
преди 11 години
Момчета, пътя, а не целта е важна. Как постигаш една цел е същината на човешкия живот- дали избираш лесния и бърз начин или трудния и продължителен. Целта В НИКАКЪВ случай не оправдава средствата. Само това има смисъл (за тези които вярват в смисъла) :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
10
rate up comment 1 rate down comment 0
Ricco
преди 11 години
Хе-хе, явно не си мислил достатъчно по въпроса. Нищо де - няма значение, нещата си работят и така... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
9
rate up comment 1 rate down comment 0
lisatop
преди 11 години
Всеки има право да е *** :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8
rate up comment 1 rate down comment 0
george_tn
преди 11 години
има много по мотивиращи неща от мечтите, мечтите трябва да остават на "случайността, произвола и ентропията" иначе стават самоцел, а по важното от "МЕЧТАта ЗА ЩАСТИЕ" е нейната ЦЕНА.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
7
rate up comment 4 rate down comment 3
Ricco
преди 11 години
Няма друга мотивация на тоя свят освен мечтите. Мечтите биват няколко вида - надежда, вяра и любов (степенувани по сила), но по същество са едно и също нещо - МЕЧТА ЗА ЩАСТИЕ. Няма ли мечти няма живот. Това е стимулът, който кара човек да бъде човек. И следователно, няма лошо някой да работи И по тази тема. Защото не можем да оставим най-важното нещо на този свят на случайността, произвола и ентропията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 3 rate down comment 3
dean.jordanov
преди 11 години
Дани, хората обичат да им говорят сладко с общи приказки. Помага им да спят добре. Такива като тебе и мене им разваляме хубавата дрямка, затова щракат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 8 rate down comment 3
Danny666
преди 11 години
Извинявам це на организаторите на това събитие. НЕ ИСКА *** ИМ РАЗВАЛЯ ДАЛАВЕРАТА ДА ИСКАРАТ ПАРИЧКИ ОТ *** И НЕУДАЧНИЦИ, но моля ПОНЕ НЕ МИ ЩРАКАЙТЕ МИНУСИ ха ха ха ааааа
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още