IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Асен Георгиев: Трансформацията на работното място е най-силният тренд в бизнеса

Сред първите сме, които започнаха да предлагат масово решение за 3D производство на части, твърди изпълнителният директор на HP Inc. България

08:54 | 20.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;<span style="color: rgb(0, 0, 0); font-family: Calibri, sans-serif; font-size: 14.6667px;">HP Inc.&nbsp;</span></p>

Снимка: HP Inc. 

Асен Георгиев е изпълнителен директор на HP Inc. България, която е част от групата на дружествата на HP Inc Co, САЩ. Преди присъединяването към компанията е заемал различни мениджърски позиции, като професионалният му опит в ИТ сектора е повече от 15 години.

Асен има бакалавърска степен Компютърни сиситеми и технологии от Технически Университет - София и магистърска степен по Маркетинг от Университет за Национално и Световно Стопанство.

Г-н Георгиев, Вие управлявате българския офис на HP Inc., компания от Fortune 100. Какво символизира синьото HP лого? Какво е да представляваш технологичен гигант като HP?

В HP Inc. вярваме, че технологиите могат да направят живота много по-лесен за всички, навсякъде. Иновациите, приложени в съвременните продукти, като ултралеки преносими компютри например, дават възможност на всеки човек да изследва света по свой си начин. При бизнес потребителите, независимо дали IT продуктите и решенията са закупени или предоставени като услуги, HP Inc. дава възможност на съвременните компании да избират начина, по който искат успешно да развиват бизнеса си, без компромис в IT сигурността или ефективността на инвестициите им.

Като технологичен лидер ние работим с чувство за отговорност и продуктите и решенията на компанията следват високи стандарти за защита на околната среща, като допринасят за развитието на обществото. Това е начинът да създадем едно по-добро бъдеще.

Освен продуктите и услугите, които предлагаме на партньорите и клиентите ни в България, Центърът за изнесени услуги на HP Inc. в България е доказал се ключов участник във всички тези иновации и трансформации на процеси, предоставяйки услуги и решения на големи бизнес клиенти в Европа, Близкия Изток и Африка. С този опит можем да помагаме на потребителите в България успешно да трансформират своя бизнес в настоящата бързо променяща се бизнес среда.

Какви са иновациите, които очаквате да станат част от бизнеса в близко бъдеще?

Ако трябва да посочим най-мащабната тенденция в бизнес средата, то това би било трансформацията на дигиталното работно място. Днес от IT мениджърите се очаква да управляват екосистеми от устройства с нарастваща сложност. Към 2020 г. в света ще има към 9 млрд. бизнес устройства, като в същото време 75% от новото поколение предпочитат а работят дистанционно. Затова HP Inc. предлага повече модели като услуги, които да помогнат за оптимизация на разходите, за по-лесно управление и осигуряване на ИТ-инфраструктурата. Предлагайки подобен модел, даваме възможност на бизнеса да е по-гъвкав и да отговаря на нуждите на еволюиращата работна сила, както и да спомогне за освобождаването на ресурсите на ИТ-мениджърите, за да се фокусират върху по-стратегически IT-проекти.

Услугите, които предлагаме по отношение на печат, са не само помощ за по-надеждно и ценово-ефективно управление на печатната инфраструктура, но също така за осигуряване по-висока сигурност на хардуерно ниво на устройствата. HP Inc. е признат пазарен лидер в предоставянето на печата като услуга, с която помагаме на потребителите да намалят разходите си за печат с до 30%.

В допълнение, имаме амбицията да променим генерално начина, по който потребителите изпозлват устройствата си днес., предлагайки вече и DaaS. HP DaaS (Устройството като услуга) е иновативна услуга, която комбинира предоставяне и управление на компютърни системи и решения, постигайки по-висока надеждност и финансова предсказуемост за бизнеса. Аналитичните услуги на HP следят и предсказват състоянието на устройството, проактивно помагат на потребителите да управляват своята среда с множество различни устройства, с различни операционни системи, подсигурявайки лесна миграция за потребителите.

Какви са бъдещите планове на компанията и как ще се отразят на бизнеса на HP Inc?

В момента ние сме по средата на дигитална индустриална революция, която тотално променя правилата на играта в бизнеса и HP Inc. е един от основните двигатели на този процес. Ние сме една от първите компании, които започнаха да предлагат масово решение за 3D производство на части. А скоро обявихме нашата революционна иновация в технологията за 3D печат на метал. Това дава възможност на потребителите напълно да преобразят начина, по който проектират, произвеждат и предоставят нови продукти в дигиталната епоха.

3D печатът има силата да улесни производството и да ускори 4-ата индустриална революция. Не само това, но и ще доведе до развитие на други сфери като 3D-сканирането, трансформация на работните процеси и виртуална реалност в бизнес средата и всичко това трансформира бъдещето на индустрията и бизнеса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:51 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още