Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имената на бизнеса

Пат Гелсингър: Ще направим офиса на VMware в България двойно по-голям

Компанията планира да увеличи броя на служителите си у нас до 1 500 души в следващите няколко години

Пат Гелсингър: Ще направим офиса на VMware в България двойно по-голям

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Американската технологична компания VMware планира да разшири двойно офиса си в България през следващите няколко години, обяви в предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria главният изпълнителен директор на VMware Пат Гелсингър. Той пристигна в страната по повод 10-годишнината от стъпването на компанията на българския пазар.

По думите му в началото VMware е разполагала с малък офис в София, в който са работили по-малко от 200 души. В момента екипът наброява 700 души и играе ключова роля за част от областите, в които оперира компанията.

Според Гелсингър българското звено е особено важно за проектите, свързани с мениджмънт, както и заради центъра за високи постижения за професионалните услуги, които имат за цел да помагат на клиентите да имплементират продуктите на фирмата.

Още по темата

„За 10 години успяхме да пораснем четворно, така че очакваме да го разраснем двойно през следващите години до около 1 500 души. Това означава, че ще ни трябва и нова сграда, така че това е нещо, което ще търсим през следващата година“, коментира още Гелсингър.

Той твърди, че бизнесът на VMware у нас се представя добре в няколко аспекта. На първо място компанията събира екип от добри инженери, които се занимават с проучването и развитието на нови софтуерни продукти.

„Освен това имаме нужда тези екипи да предлагат добра поддръжка на нашите клиенти. България е добро място за подобна поддръжка към европейските ни клиенти, така че това е много успешно за нас. Множеството продуктови иновации, правени тук, са много уважавани от глобалните ни екипи по проучвания и развитие. Международните ни колеги обичат да работят с България, така че бизнесът ни тук е много ефективен“, обясни главният изпълнителен директор на компанията. 

Повече за плановете на VMware и нейните ключови партньорства с Amazon и IBM може да научите от видеото:

гледано: 12501   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: автор Елена Кирилова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Коментари (0)


Още от