Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имоти

Airbnb ще предлага догодина и собствени домове

Това ще бъдат оптимални за наеми в Airbnb места за всеки, който се интересува от подслоняване

Airbnb ще предлага догодина и собствени домове

Снимка: Архив Ройтерс

След като осъществиха революция в споделянето на домове, основателите на Airbnb започнаха да се запитат: „Какво следва?". Те успешно създадоха глобална мрежа от повече от 5 милиона домове, замъци и места за настаняване под наем, а бизнесът им струва 38 милиарда долара. Но какво друго би могло да направи Airbnb?

Това е въпрос, който подтиква ръководителят на продуктовия екип и съоснователят Джо Гебиа да стартира през 2016 г. Samara, фючърсен отдел на Airbnb, предназначен за разработване на нови продукти и услуги за компанията. Отговорът на това, което за Airbnb може да бъде следващият голям удар: архитект и градски плановик. Airbnb ще е не само фирмата, която осигурява наемането, но и компанията, която осигурява къщите.

Сега Samara обявява нова инициатива, наречена Backyard, "стремеж към проектиране и прототипи на нови начини за изграждане и споделяне на домове", става ясно от прессъобщение. Първата вълна от тестови единици ще стане публична през 2019 г. Иначе казано това означава, че Airbnb планира да разпространява прототипни сгради през следващата година.

По принцип къщите ще бъдат проектирани така, че да се споделят от самото начало. Как точно ще изглеждат не се знае, но концепцията е ясна: това ще бъдат оптимални за наеми в Airbnb места за всеки, който се интересува от подслоняване или може би дори възнамерява да инвестира в този голям бизнес.

Местата ще са също така приспособими. Това не означава просто добавяне на няколко стаи за гости за отдаване под наем с допълнителна баня. Това означава създаване на пространства, които се развиват и дори преобразяват спрямо променящите се потребности на обитателите, пише Fast Company. Видяхме този подход в проекта CityToMIT на MIT (който по-късно се преобразува в компанията Ori). Ori продава роботизирани мебели, като шкафове за дрехи, които се разтягат от плоски стени, и легла, които могат да бъдат спуснати от тавана. 

Първият осъществен проект е т. нар. Yoshino Cedar House в Япония. Той е разработен и построен за изложението House Vision в Токио. 

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова
Още по темата: Имоти Airbnb

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от