IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бургас планира нов опит за строителство на социални жилища

Общината търси проектанти за два нови блока в кв. "Меден рудник", въпреки че се отказа от еврофинансиране за друг подобен проект заради напрежение в комплекса

13:09 | 03.04.14 г.
Бургас планира нов опит за строителство на социални жилища

Община Бургас отново ще направи опит да изгради жилища за нуждаещи се домакинства през новия програмен период, след като през 2012 г. заради общественото напрежение се отказа от строителството на социални жилища по пилотен проект, финансиран с пари от оперативната програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г.

Четири общини бяха одобрени за реализацията на пилотния проект за изграждането на социални жилища с европейски пари – Дупница, Видин, Девня и Бургас.

Заради недоволството на жители на кв. „Меден рудник“ в Бургас, където се предвиждаше да се строи новият блок, общината в крайна сметка се отказа от реализацията на проекта. Вместо Бургас в пилотния проект се включи Варна.

Общината в Бургас търси проектанти този път за 2 нови блока със социални жилища. Плановете са сградите отново да се строят в комплекса „Меден рудник“, но в други райони на квартала. Прогнозната стойност за проектирането е 130 хил. лева.

Строителството на първия блок – в зона Д, се очаква да струва 3,157 млн. лева без ДДС, а на втория – в зона В, близо 2,4 млн. лева, посочва се в документацията, публикувана на сайта на общината.

Обществената поръчка за проектирането се финансира със средства от програмата „Регионално развитие“ 2007-2013. Дейностите са част от подготовката на общината за новия програмен период.

Офертите на кандидатите за изпълнението на проектирането ще бъдат отворени на 20 май.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:10 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още