Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имоти

"Главболгарстрой" стъпи и в Брюксел

Събитието бе отразено и от политическото издание Politico

"Главболгарстрой" стъпи и в Брюксел

На снимката: Мария Габриел, комисар за Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж и Калин Пешов, член на Надзорния съвет на "Главболгарстрой Холдинг". Източник: "Главболгарстрой".

На специална церемония, в присъствието на еврокомисаря Мария Габриел, на евродепутати, дипломати, и представители на строителния бранш, "Главболгарстрой" отбеляза две събития – петдесетата си годишнина и откриването на представителен офис в Брюксел.

"С тази стъпка искаме да допринесем за включването на компанията в дискусии, касаещи развитието на бранша и проследяването на прогреса по актуалните проблеми в сферата. Припознаваме приоритетите на Европа и искаме компанията ни да се движи на същата скорост и в същата посока“, каза по време на церемонията Калин Пешов, член на Надзорния съвет на "Главболгарстрой Холдинг".

Освен да може да комуникира с по-широк кръг от заинтересовани страни, холдингът цели новото представителство да подобри достъпа до идеи от европейската общност, както и обмяна на идеи за нови подходи и технологии в строителната индустрия.

Това е първата голяма българска компания, която следва примера на почти всички големи западни компании, а именно да е по-близо, буквално и преносно, до европейските институции, за да разбират възможно най-рано какви са нагласите за новите европейски политики. По-подходящ момент едва ли може да има, когато всички в Европа очакват да разберат в каква посока ще поемат новоизбраните европейски институции.

Представителният офис на "Главболгарстрой" се намира в европейския квартал на Брюксел, на една ръка разстояние от европейските институции. Откриването му съвпада със старта на новия петгодишен политически цикъл на европейските институции, с нов парламент, нова комисия и нов председател на Съвета на ЕС.

"Вашият сектор играе важна роля генерирайки растеж и давайки  отговор на икономическите, социални, енергийни и климатични предизвикателства", каза Мария Габриел, комисар за Иновации, научни изследвания, култура, образование и младеж, насърчавайки бизнеса да използват всички инструменти, които Комисията дава на разположение. Комисарят допълни, че един от основните фокуси на "Главболгарстрой" - инвестициите в младежта, са причината тя да бъде на събитието. Също така, тя даде заявка, че заедно с компании като "Главболгарстрой" се надява да се справят с бъдещи предизвикателства като климатичните и демографски промени.

Кьетил Тонинг, председател на Европейската федерация на строителната индустрия, поздрави "Главболгарстрой" като основател на Българската строителна камара, член на Европейската федерация на строителната индустрия.
"Компания, която има петдесетгодишна история, очевидно е била способна да посрещне много предизвикателства, и следователно се е научила да ги предвижда и постоянно да се адаптира", каза той.

Това не е първият офис на „Главболгарстрой“ извън пределите на България. В своя 50-годишен опит компанията изпълнява проекти в различни държави от региона на Източна, Югоизточна и Западна Европа, Близкия Изток и Африка, което я прави една от малкото български компании, създадени още по времето на социализма и развиващи се устойчиво до днес.

По статията работиха: Мартин Иванов, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари ()


Още от