IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кои са най-големите молове в Европа?

Русия се очертава като лидер на пазара на търговски площи - четири от десетте най-големи молове в Европа се намират в страната

11:05 | 13.04.14 г.
Автор - снимка
Редактор
Кои са най-големите молове в Европа?

Русия определено се очертава като един от лидерите на пазара на търговски площи в Европа. Четири от десетте най-големи търговски центъра на Стария континент, включително и първият в класацията - Mega Belaya Dacha, се намират в Руската федерация, сочат данни на консултантската компания CBRE.

Там предстои през тази или следващата година да отвори врати и новият най-голям мол в Европа - Avia Park с площ от 235 хил. кв. м.

Други мащабни проекти в страната са Columbus (140,000 кв. м), Vegas Crocus City (111,000 кв. м), Zelenopark (100,000 кв. м) и други. Проекти с подобни мащаби няма никъде другаде в Европа, освен в Турция.

Заради високата строителна активност в Русия в търговския сегмент се очаква страната да догони средноевропейската норма за разпределение на модерните търговски площи на глава от населението до края на 2016 г., посочват от CBRE.

В класацията присъстват още три британски мола, два испански и един австрийски.

Най-големите молове в Европа всъщност изглеждат доста малки на фона на най-големите търговски центрове в света, повечето от които са в Азия. През годините обаче се реализират все по-мащабни проекти и на Стария континент. Така някогашните най-големи молове – в Турция и Португалия, вече дори са извън първите 10.

Вижте в галерията кои са най-големите молове в Европа!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още