IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Началникът на ДНСК Милка Гечева е освободена от поста

Според бившият министър на регионалното развитие Лиляна Павлова липсва ясна аргументация за освобождаването на Гечева

11:59 | 18.09.13 г.
Началникът на ДНСК Милка Гечева е освободена от поста

Началникът на ДНСК Милка Гечева е била освободена вчера. Уволнението стана пореден повод за недоволството на ГЕРБ от кадровата политика на кабинета на Пламен Орешарски, пише Dnes.bg

По думите на бившия регионален министър Лиляна Павлова, която всъщност назначи Гечева, няма никакви мотиви за освобождаването й.

Павлова описа Милка Гечева като човек с доказани професионални качества, работил в ДНСК от 1999 година. Тя е служител, израснал в йерархията, не е назначение на ГЕРБ, заяви още Павлова.

По думите на бившия министър със смяната се търси начин да се продължи застрояването на Черноморието, както и узаконяването на незаконни строежи и ромски гета. Според Павлова именно по времето, когато Гечева е била начело на ДНСК, са били спрени строежи на къмпинг Корал, Златна рибка, бил е прекратен и „Дюнигейт“.

Според Павлова на мястото на досегашната шефка, която е доказан професионалист, се назначава човек със спорна репутация - бившият главен архитект на „Красно село“. По думите на Павлова трябва да се провери неговата репутация и най-вече аргументите за назначението му.

По-късно днес от ГЕРБ настояха премиерът Пламен Орешарски да преосмисли уволнението на ръководителя на ДНСК. В противен случай остават съмненията, че някой иска отново да узакони незаконни обекти по черноморското крайбрежие, заяви пред журналисти в парламента Лиляна Павлова.

Кадровите решения ще са и част от дебата по вота на недоверие към кабинета на Пламен Орешарски, който ГЕРБ ще поиска. От партията оцениха кадровата политика на управляващите като арогантна и безпринципна. За 100 дни има поне 100 скандални уволнения на доказани експерти, коментира Лиляна Павлова.

Гечева оглави строителния контрол през 2010 г., когато министър беше сегашният държавен глава Росен Плевнелиев, а преди това беше зам.-директор и директор "Строителство" в службата. Назначението й стана след оставка на предишния шеф наконтрола Иван Симидчиев, който подаде оставка след скандала с незаконните строежи край язовир "Ивайловград".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:09 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Имоти виж още

Коментари

Финанси виж още