Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Имоти

Започва ремонт на пътя за Кръстова гора

Отсечката е част от пътя Югово - Лъки, който ще бъде цялостно ремонтиран до края на годината

Започва ремонт на пътя за Кръстова гора

Укрепване на свлачището на пътя за Рилския манастир. Снимка: Агенция "Пътна инфраструктура"

Утре (15 август) започва ремонт на третокласния път Югово - Лъки, който води и до местността Кръстова гора, съобщават от Агенцията „Пътна инфраструктура“.

Стойността на дейностите е 58 млн. лева, като те ще се финансират от бюджета на Агенцията.

Отсечката с дължина 31 км ще бъде разделена на два участъка. В първия попада 14-км отсечка до Кръстова гора. Плановете са ремонтът и да приключи преди Кръстовден (14 септември, т.е. след месец), за да не се пречи на движението на поклонниците, които посещават манастирския комплекс „Покров на Пресвета Богородица” и „Св. Троица“.

Във втория етап е останалата част от третокласния път и строителните дейности е предвидено да завършат до края на годината, уточняват от Пътната агенция.

Проектът включва ремонт и усилване на съществуващата асфалтобетонова настилка, както и на съоръженията по трасето, укрепване и обезопасяване на скатовете, осигуряване на отводняване, обновяване на всички пътни принадлежности - ограничителни системи, знаци и хоризонтална маркировка.

Пътят е построен през 50-те години на миналия век. Преминава през тежък планински терен, с голям надлъжен наклон и в по-голямата си част е без необходимия габарит.

Ремонтните дейности ще се извършват от дружеството, с което АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Пловдив.

По статията работиха: Миглена Иванова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Имоти
Отливът на студенти от Лондон оставя празни много жилища под наем