IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

INVESTOR Day – капиталовите пазари отблизо

Събитието ще свърже институционални инвеститори с интерес в региона с местните публично търгувани компании

09:46 | 26.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

INVESTOR Day е събитието, на което инвеститори с интерес в региона се свързват с местни публични компании като част от цялостното им присъствие на фондовата борса.

INVESTOR Day ще бъде част от Investor Finance Forum - единственият по рода си инвестиционен форум на българския пазар и в региона.



Водещи събития на капиталовите пазари, актуални въпроси и решения, свързани с функционирането на пазарите – това са акцентите на дискусионните панели и презентации на срещата на институционалните инвеститори.

Участници в дискусиите са: Владимир Савов, зам-председател на КФН, Иван Такев, изпълнителен директор на БФБ - София, Дончо Донев, началник управление „Капиталови Пазари“, Пощенска банка, Красимир Киров, БАЛИП,  Иван Щериев, изпълнителен директор на Македонската борса, Маню Моравенов, зам.-председател на Комисията за корпоративно управление, Илия Лингорски и Константин Проданов, главен инвестиционен мениджър в ПОК "Алианц България.

Участниците в дискусиите ще очертаят макрорамката и предпоставките за развитие на капиталовите пазари в региона. Ще бъдат засегнати силните и слаби страни на бизнес екосистемата у нас. Законовите промени и визията на властите за данъчната политика и начините за увеличаването на атрактивността на капиталовите пазари също ще са част от дискусията.

В следобедните панели публични компании ще направят своите презентации. Сред тях са: Софарма Трейдинг, Стара Планина Холдинг, Спиди, Сирма Холдинг, София Комерс – Заложни къщи АД.

INVESTOR Finance Forum се провежда с подкрепата на Делтасток - генерален спонсор, Пощенска банка - основен партньор на форума, както и с подкрепата на ЕЛАНА Финансов Холдинг, финансова група Karoll, Schroders, ActivTrades, Benchmark Finance, Alaric Capital, Българска фондова борса – София, Варчев Финанс и Финаналитика.

Партньори на форума са Асоциацията на лицензираните инвестиционни посредници (БАЛИП), Асоциацията на управляващите дружества (БАУД), Асоциацията на трейдърите в България и Асоциацията на директорите за връзка с инвеститорите в България.

Повече информация за конференцията може да научите от официалния интернет сайт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
ivan_penev
преди 4 години
Откраднал е 50 000 долара от фирмата, която управлява.Управлява капитал от 9 милиарда, които може би и тях ще открадне.Откраднал единствените пари от старата си фирма - 50к лева, като отворил за 1 ден сметка на компанията в райфайзенбанк, изтелглил парите в брой и после я закрил- квесторката го хванала и сега разследват Маню Моравенов. Какво да очакваме от него като CEO na BFB - там има 9 милиарда за крадене ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 0
simona_miteva
преди 4 години
Замесеният в корупционни схеми доц. д-р Маню Моравенов е предложен да влезе всъстава на Съветът на директорите на Българска фондова борса (БФБ) на мястото надосегашния изпълнителния директор Иван Такев.Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността? И защочовек откраднал 11 милиарда публични средства ще заема толкова висок пост? Именнозаради неясен произход на средства и липсващите баснословни суми са причината г-нМоравенов да бъде обект на масови разпити от органите на реда. В момента се водиразследване за финансови пирамиди, които е управлявал в сферата на капиталовите пазарии използването на сладки държавни постове, които е заемал през годините.Публична тайна е, че Моравенов, бе уволнен от поста си на изпълнителен директор наинвестиционния посредник Фоукъл Пойнт Инвестмънтс АД и &quot;Феърплей пропъртис&quot;АД след като собственикът на компанията Марио Захариев стана жертва нанепрофесионалното отношение и схеми уронващи престижа на компанията. Безкрайнижалби и недоволни клиенти, загубени партньорства и откраднати пари, станаха причина,така известния капацитет да бъде отстранен от длъжност.Каква е връзката на Маню Моравенов с кмета на Созопол е другият въпрос, на които сетърси истинският отговор. Моравенов е помагал на Панайот Рейзи в присвояването насредства в особено големи размери и документални престъпления.По времето когато Моравенов управлява &quot;Феърплей пропъртис&quot;, компанията купиватърговски сгради, басейн и нови апартаменти във ваканционното селище Санта Марина, вСозопол. С фалшиви документи и фирми фантоми, той присвоява големи суми отприходите на комплекса, за лична облага като за пореден път ощетява дружеството, коетоуправлява.Ще продължава ли Моравенов да заема редица ръководни длъжности в институции илинай-накрая ще попадне под надзора на закона предстои да разберем.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 0
Reneta
преди 4 години
Маню Моравенов е с дългогодишен опит в сферата на финансите и инвестициите, но далиимето и професионализмът му са толкова кристално чисти и ясни за публичността?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още