IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Investor Meet: Трансформация въпреки/заради предизвикателствата

Главният изпълнителен директор на TBI Питър Барон, Юри Катанов от Toki.bg и собственикът на дентален център Medical Dent Бранимир Кирилов са гостите ни

10:47 | 30.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Investor Meet: Трансформация въпреки/заради предизвикателствата

Една от най-популярните думи на нашето време е "трансформация". Една успешна промяна (например като при Apple в края на 90-те години) е пътуване, в което трябва да се включат хората и тяхната среда. Съществува ли нещо като генерален план за трансформация или организационни промени? Или не?

Как се трансформират компаниите във финансовия сектор и има ли универсална рецепта за успеха? За банковия процес, за процеса на навлизане на необанките – финтех компаниите, които възприемат онлайн банкирането не като продължение на банковия клон, а като нещо напълно ново, ще говорим с Питър Барон, който е главен изпълнителен директор на TBI. 

В Investor.bg ежедневно се занимаваме с цифри. През последните няколко дни ме впечатли една от тях, защото отразява целия обхват на дилемата, в която Европа, и най-вече Германия, се вкара чрез енергийната си зависимост от Русия.  От началото на войната ЕС е платил 35 млрд. евро на Русия за внос на петрол, газ и въглища, показват изчисленията на Жозеп Борел. За сравнение, Украйна е получила само един милиард евро от държавите от ЕС за оръжия и военно оборудване. Буквално с всеки час се усеща натискът върху ЕС и всяка отделна държава да забранят вноса на руски енергоизточници: с всеки ден на войната, с всяко зверство в Украйна и с всяко евро, преведено на Русия. Европа вече взе решение за ембарго върху въглищата с преходен период от четири месеца. Решението на тази дилема и бъдещето на енергетиката у нас са в основата на разговора ми с Юри Катанов, главен изпълнителен директор на Toki.bg – независим доставчик на електроенергия. 

А в последната част на днешния епизод ще обърнем внимание на друг аспект от живота ни – здравеопазването. Причиненият от Covid пандемията първоначален стрес и някои хаотични мерки принудиха мнозина да се затворят и да не обръщат внимание на нещо изключително важно – профилактиката на здравето. Това е само малка част от разговора ни с др. Бранимир Кирилов – хирург, имплантолог и собственик на дентален център Medical Dent. 

Приятно гледане!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:21 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Investor meet виж още

Коментари

Финанси виж още