IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цената на биткойна се насочва към историческите 50 хил. долара

Биткойнът поскъпна до около 49 397,50 долара към 14:45 ч. българско време, като от началото на годината стойността на токена е нараснала с около 70 на сто

15:00 | 14.02.21 г. 7
<p>
	<em>Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg</em></p>

Снимка: Chris Ratcliffe/Bloomberg

Цената на биткойна, най-популярната криптовалута в света, достигна нова рекордна стойност, преминавайки границата от 49 000 долара за първи път в историята на търговията с криптовалути, съобщава Bloomberg.

Биткойнът поскъпна до около 49 397,50 долара към 14:45 ч.  българско време. От началото на годината стойността на криптовалутата нарасна с около 70%.  

В събота (13 февруари) конкурентният токен етериум също достигна ново рекордно ниво, като за годината стойността му нарасна с около 150 на сто.

Вloomberg съобщи по-рано, че американската инвестиционна банка Morgan Stanley може да заложи на биткойн в своята инвестиционна група на стойност 150 млрд. долара, след новината в края на миналата седмица, че BNY Mellon планира да обслужва криптовалути за своите клиенти.

„Неотдавнашното съобщение на Tesla също ще насърчи други големи корпорации и институции да приемат криптовалутите като не просто достоен клас активи, но може би дори като основен. По-важното е, че съответното изграждане на институционални услуги в подкрепа на това, ще предизвика други свързани с цифровите активи етапи в тези институции и в по-голямата екосистема“, посочва Патрик Кампос, стратегически директор в Securrency.

биткойн биткойн

Investor припомня, че по-рано този месец Bloomberg съобщи, че американският производител на електрически превозни средства Tesla e инвестирал общо 1,5 млрд. долара в биткойни като част от актуализирана инвестиционна политика от януари.

Очаква да концернът да започне да приема цифровата валута като начин на плащане за свои продукти в близко бъдеще при спазване на приложимите закони и първоначално на ограничена основа, която компанията може да ликвидира или да запази при получаването.

След оповестяването на новината цената на биткойна се изстреля до нова рекордна стойност от 42 595 долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

7
rate up comment 1 rate down comment 2
cherney
преди 3 години
Не е лошо да се сравни тази цифра от 36.95 Mt CO2 с цифрата, която стои срещу добиването на 2500 тона злато годишно, от което 97% се ползва за инвестиционни цели, а не в индустрията. Щото срещу тези 2500 тона стои една крайно неприятна цифра
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 1 rate down comment 1
Shadow1
преди 3 години
Имат в предвид, в същия ден моменти след оповестяване, че се е изстреляла до рекордна към датата стойност, а не към днешна дата че е. Но ако само ще преписват статии, се чудя защо е нужно да съществува този сайт... Гугъл са добавили отдавна функция за автоматично превеждане на страница от чужд език, нужно ли е да има такива *** като инвестор които да хабят ресурс за ненужна дейност?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 6 rate down comment 1
redcretin
преди 3 години
Тиквестор стайл - начало на статията:Биткойнът поскъпна до около 49 397,50 долара към 14:45 ч. българско време, като от началото на годината стойността на токена е нараснала с около 70 на стоКрай на статията:След оповестяването на новината цената на биткойна се изстреля до нова рекордна стойност от 42 595 долара.Жалки преписвачи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 1
Shadow1
преди 3 години
Много добре, всичко върви по план. Започвам да прехвърлям биткойна в етериум аз.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 0 rate down comment 7
Oбичам България
преди 3 години
Много е. ETH ще стане proof of stake и ще реши проблемът с тока, обаче с BTC как ще станат нещата не е ясно...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 5 rate down comment 7
ing5rov
преди 3 години
кисело е гроздето , нали мадам ... : )))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
zelka007
преди 3 години
хаха ... колко ток се харчи за биткойн ... болни мозъци ...https://digiconomist.net/bitcoin-energy-consumption/
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още