Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Финансирането в блокчейн и криптокомпании достигна 900 млн. долара за тримесечие

Средствата са вложени в 212 стартиращи компании в бранша

Финансирането в блокчейн и криптокомпании достигна 900 млн. долара за тримесечие

Снимка: Bloomberg

Рисковото финансиране в блокчейн и криптокомпании достигна 897,7 милиона долара през третото тримесечие на 2020 г. Средствата са вложени в 212 стартиращи компании в бранша, показват данни от изследванията, анализирани и публикувани от Comprar Acciones.

Според резултатите август е бил пиковият месец през тримесечието, с общо финансиране от 367,48 милиона долара.

Графика: Comprar Acciones

В същото време според  доклад на Outlier Ventures крипто финансирането е достигнало 280 милиона долара през август, което представлява повече от две трети от общото финансиране. От общия брой сделки през август, нашумялото децентрализирано финансиране (DeFi) и Fintech са водещи, като са привлекли общо 62% от средствата.

Изследването разкрива, че 9,35 млрд. долара са се влели в етериум през третото тримесечие на 2020 г.. Това е най-големият приток на капитал в блокчейна от самото му създаване. 

Още по темата

Друга много популярна криптовалута тетер е увеличил пазарната си капитализация с 5,9 млрд. долара през тримесечието, което представлява ръст от 61% спрямо предходното. Пазарната капитализация на дигиталната монета (USDC) нарасна с 1,5 млрд. щатски долара, което е повишение от 157% на тримесечна база. За пазара на Wrapped Bitcoin (WBTC) растежът беше с впечатляващите 1766% след увеличение от 946 млн. долара.

За първите 10 децентрализирани борси (DEX) се наблюдава увеличение от 700% в обема на търговията от 3,8 млрд. долара през юли до 30,4 млрд. долара през септември. Докато обемът на търговия с DEX нараства средно със 197% на месечна база през тримесечието, обемът на централизираните борси CEX нараства с 35%.

Графика: Comprar Acciones

Като цяло обемът на търговия и за двата вида борси през тримесечието нарасна с 88%, което е увеличение от 155 млрд. долара. Общият обем на търговия през юли възлиза на 175,7 милиарда долара

През август общият обем на търговията се удвои почти до 327,2 млрд. долара, а обемът на DEX възлезе на 12,3 млрд. долара. Въпреки че растежът се забави през септември, обемът на DEX се удвои до 30,4 млрд. долара от общо 330,6 млрд. долара.

Uniswap и Curve са доминиращите криптоборси с 80% от обема на търговията през третото тримесечие на 2020 г.

По статията работиха: Веселина Василева, редактор Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Криптовалути
П. Карамочев: Скоро може да има засилване на регулациите на криптопазара в САЩ