IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Гигантът в сектора на криптовалутите Bitmain ще направи IPO в Хонконг

Oсновната част от приходите на компанията идват от продажбата на хардуер за "копаене" на криптовалути

22:08 | 26.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Bitmain Technologies, най-голямата компания за проектиране на продукти, използвани за "добив" на криптовалути, потвърди, че ще направи първичното си публично предлагане (IPO) на борсата в Хонконг. Това ще бъде важен тест за интереса на институционалните инвеститори към крипто сектора, отбелязва Ройтерс, цитиран от БТА.

Проспектът на Bitmain, откъдето инвеститорите за първи път могат да видят финансовото състояние на компанията, бе представен днес. От него става ясно, че печалбата на компанията за първите шест месеца на годината е 742 милиона долара. Основната част от приходите идва от продажбата на хардуер за "копаене" на криптовалути, се посочва в документа.

Компанията отбелязва, че ще използва средствата от IPO-то за инвестиции в проучвания и разработка и за увеличаване на производството.

Bitmain проектира различни микрочипове, специализирани за "добива" на криптовалута и за приложения с изкуствен интелект.

IPO-то се осъществява в момент, когато секторът на криптовалутите изпитва редица затруднения.

Цената на биткойна се понижи с 65 процента спрямо максимума през декември 2017 година и днес един биткойн се разменяше срещу 6500 долара.

Очаква се първичното публично предлагане на Bitmain да бъде третото по големина технологично излизане на борсата в Хонконг след листването на китайския производител на смартфони Xiaomi Corp. и компанията за доставки Meituan-Dianping.

Всичко за криптовалутите четете тук. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
doc
преди 5 години
bitmain sa prodali mejdu 2 i 2,5MILIONA minera samo ot nachaloto na tazi godina...pechalbata im samo za parvoto trimesechie na tazi godina e kolkoto tazi za cialata 2017...1 MILIARD dolara...i vsichko tova e pri padashti ceni na bitcoin ot nachaloto na godinata...a razpraviat che bitcoin mininga ne bil pechelivsh biznes...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още