IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво се случи с криптодарението за 1 млрд. долара за Индия?

Два месеца по-късно изплатени са 20 млн. долара, като още 20 млн. са напът

13:01 | 28.07.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Два месеца след като съоснователят на етера Виталик Бутерин дари около 1 млрд. долара в криптовалути на индийския фонд в помощ на пострадалите от Covid, 20 млн. долара са изплатени досега.

Това може и да не звучи много, но не е лесно да се изплати неликвиден актив, да се спазят правителствените регулации и самите средства да достигнат до правилните хора, посочва за Bloomberg Сандийп Найвал, предприемач от Делхи, който основа криптофонда в помощ на пострадалите от Covid, получил дарението.

Бутерин дари 50 трлн. монети Шиба Ину – 5% от мемекойна в обръщение – което предизвика срив на цената с 50%. Сега токените би трябвало да струват около 400 млн. долара, изчислява Найлвал.

Местните регулации също отнемат време. За да се спазят разпоредбите на индийския Закон за регулирането на чуждестранното участие, фондът постепенно обръща монетите в долари и рупии, като 80% досега са сменени.

Найлвал посочва, че е предпазлив и по отношение на разпределението на средствата: досега изплатени са около 20 млн. долара, а други 20 млн. са напът. Той иска да е сигурен, че парите ще достигнат до нуждаещите се на най-ниско ниво, като планира да наеме популярна одитна компания, която да гарантира прозрачността на финансирането.

Предприемачът, който основава фонда през април, когато смъртоносна вълна на коронавируса обхвана цяла Индия, пояснява, че сега фондът е фокусиран върху възможен нов пик на болестта. Той е направил дарения на организации, свързани с доставянето на храни в страната, както и на организацията 10 Bed ICU, която планира да създаде малки центрове за интензивна грижа в провинциалните части на страната.

„Готвим се за третата вълна“, коментира Найлвал.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:03 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 1
0pk
преди 2 години
Ако на всичкото отгоре е и неликвиден актив, за къв чъп изобщо са необходими тези крипто недоразумения? :]
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още