IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

PayPal проучва възможността да пусне собствен стейбълкойн

Компанията показва все по-голям интерес към дигиталните валути и криптовалутите

11:56 | 08.01.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Платежната услуга PayPal Holdings проучва възможността да пусне собствен стейбълкойн като част от усилията си в сферата на криптовалутите, твърди компанията. Тя потвърди новината, след като в приложението ѝ за iPhone бяха открити доказателства за намеренията ѝ, пише Bloomberg.

„Проучаме стейбълкойн: ако и когато решим да направим крачка напред, разбира се, ще работим в тясно сътрудничество със съответните регулатори“, каза пред Bloomberg News Хосе Фернандес да Понте, старши вицепрезидент дигитални валути и криптовалути в PayPal.

Стейбълкойните са обвързани с традиционни валути или кошница с активи и се използват за разплащания или спестяване.

Доказателство, че компанията обмисля възможността да създаде стейбълкойн, беше открита първо в приложението на PayPal от разработчика Стив Мосер. Скрит код и изображения показват, че фирмата работи по т.нар. „PayPal Coin”. Кодът подсказва, че такава монета ще бъде обезпечена с щатския долар.

Говорителка на PayPal заяви, че изображенията и кодът в приложението на PayPal са свързани със скорошен вътрешен хакатон на отдела за криптовалути и дигитални валути. Това е събитие, на което инженерите се обединяват, за да проучат бързо или да изградят нови продукти, които могат никога да не бъдат пуснати на пазара.

През последните месеци PayPal направи големи усилия, свързани с критповалутите, като пусна нови функции в услугата си.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:02 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още