IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарната капитализация на биткойна задмина 100 млрд. долара

Най-широко използваната дигитална валута сега струва по 6125 долара

22:05 | 30.10.17 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Пореден ден, пореден рекорд за биткойна.

Най-широко използваната дигитална валута сега струва по 6125 долара, след като задмина границите от 5000 и 6000 долара за пръв път в историята си по-рано този месец, коментира Bloomberg. Пазарната капитализация на биткойна в момента е над 100 млрд. долара, което означава, че представлява повече от половината от целия пазар на криптовалути.

Цените на криптовалутите останах незасегнати от последните регулаторни мерки в цял свят и скептицизма от страна на Wall Street, включително на личности като Уорън Бъфет и главния изпълнителен директор на JPMorgan Chase Джейми Даймън. Над 3 млрд. долара са били вложени в първични предлагания на криптовалути (Initial Coin Offering, ICO) тази година въпреки предупрежденията от Комисията за фондовите борси и ценните книжа в САЩ и други държавни органи.

Цената на етера, втората по стойност виртуална валута, се е повишила с 8% през последната седмица, засенчвайки ръста от 4,8% на биткойна за същия период, посочва Coinmarketcap.com. Това се случва на фона на предпазливи коментари Advanced Micro Devices, компания, която произвежда хардуера за добиване на етери.

От гледна точка на насрещните ветрове имаме полуобичайна сезонност и очакваме, че ще има известно изравняване на търсенето на някои криптовалути“, каза главният изпълнителен директор на Advanced Micro Devices Лиза Су миналата седмица по време на конферентния разговор около тримесечните отчети.

Morgan Stanley понижи рейтинга на компанията в понеделник, позовавайки се на вероятността за значителен спад на продажбите на графични чипове на добиващите криптовалути.

Вярваме, че търсенето за добиване на виртуални валути ще отслабне през следващите тримесечия подобно на това, което AMD подсказа в конферентния си разговор“, пише анализаторът на Morgan Stanley Джоузеф Мур в коментар към клиентите си. „Смятаме, че това ще създаде огромна дупка за компанията следващата година“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:38 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 7 rate down comment 2
khao
преди 6 години
Исторически балон ! :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още