Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Криптовалути

Враждебна Индия все още гледа с недоверие към криптовалутите

Презентация на компанията Nishith Desai Associates показва предимствата на технологията пред индийското правителство

Враждебна Индия все още гледа с недоверие към криптовалутите

Снимка: Ройтерс

Международната правна компания Nishith Desai Associates прави опит да успокои страховете на индийското правителство относно криптовалутите чрез презентация в рамките на панела Subhash Chandra Garg, проведен в сградата на индийското министерство на финансите. 

Още по темата

С всяка развиваща се технология, потенциалните ползи от криптовалутите евентуално би надхвърлил свързаните с тях рискове и опасения, посочват от компанията.

„Подобно на електричеството, железницата, телекомуникациите, моторните превозни средства, самолетите, мобилните телефони и интернет, около които е имало множество въпросителни и опасения в исторически план, криптовалутите се сблъскват в момента с подобен проблем“, заявяват от Nishith Desai Associates.

„Крипто активите носят значителни икономически ползи и рискове, а в ранния стадий на технологията, рисковете могат да бъдат повече от ползите“, споделят представители на компанията.

Тези препоръки са били изпратени до индийското правителство по-рано този месец, като бяха публикувани в понеделник.

Компанията, която представя редица борси за криптовалути, се позовава на примера с приложенията на споделено пътуване като Uber и Ola, които са особено популярни в Индия, въпреки че в миналото са били заплашвани от забрани и санкции от редица правителства.

Подобна забрана върху крипто активите може да повиши опасността от пране на пари и нелегални трансакции, посочват от Nishith Desai.

Индийските регулации са особено враждебни спрямо екосистемата на виртуалните валути. Въпреки че правителството се очакваше да определи правила за тази индустрия до 31 март 2018 г., това все още остава неизяснен въпрос без определен реален краен срок.

В същото време съществуват признаци, че Индия може да разреши използването на блокчейн технологията.

„Блокчейн без крипто активи е сериозно ощетена система, тъй като криптовалутите създават стимули за децентрализация, основната идея на блокчейн технологията. Това е все едно да се използва интернет, но без достъп до сайтове или имейли“, подчертава компанията.

Криптовалутите вече се приемат дори в някои блокчейн правителствени проекти в Индия, посочва компанията. Например, местната власт в Западна Бенгалия използва блокчейн технологията за прилагане, свързано с удостоверения за раждане, или при други нефинансови операции.

Крипто активите в страната могат да бъдат разделени на разплащателни токени (почти изключително използвани за трансфер на стойност), защитни токени (представляващи права върху физическа собственост, акции на дружества или други базови активи) и комунални токени (предоставящи право за достъп до дигитален продукт или услуга).

Защитните токени могат да бъдат регулирани от Комисията за ценни книжа и фондови борси на Индия, показва докладът на Nishith Desai.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (4)

0
 
4
 
4
michaelis12 до: 0pk
преди 2 месеца
нема такива, щот квантовите машини ги разкостват за секунди и от криптирани стават декриптирани .... :))
1
 
5
 
3
0pk
преди 2 месеца
Аз Индия ясно, но кои са държавите дето гледат с голямо доверие към "криптовалутите" ? :=]
2
 
9
 
2
преди 2 месеца
Разбира се, че не са "валута". А Индийците са мъдър и древен народ.....купуват си злато вместо алгоритми
3
 
9
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Крипто-"валутите" не са никакви валути а най-обикновени алгоритми. Съществуващи без особена полза, т.е. дори не са и пълноценна услуга. Моля коригирайте си терминологията. Поне не ги наричайте - с гръмкото наименование - валута. На всеки нормален човек е ясно, че не са никаква валута.

Още от Криптовалути
Китай планира да забрани добиването на криптовалути